Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski: Copiii ucraineni îi cer lui Moș Crăciun sisteme de apărare antiaeriană și arme

reuters.com
zelenski

Copiii ucraineni îi cer Sfântului Nicolae, sau lui Moș Crăciun, arme, sisteme de apărare antiaeriană și victorie de acest Crăciun, a declarat luni președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în ziua în care țara sărbătorește Sfântul Nicolae, anunță Mediafax.

"Astăzi, de Sfântul Nicolae... teroriștii ruși au oferit un cadou copiilor ucraineni cu noi lovituri", a declarat Zelenski într-un discurs virtual la summitul liderilor Joint Expeditionary Force (JEF).

"Copiii ucraineni, în scrisorile lor către Sfântul Nicolae, cer apărare aeriană, arme, victorie - o victorie pentru ei, o victorie pentru toți ucrainenii", a spus el. "Ei înțeleg totul, copiii noștri. Haideți să acționăm!"

Ziua Sfântului Nicolae este sărbătorită în Ucraina pe 19 decembrie, pe baza vechiului calendar iulian, care este cu 13 zile în urma calendarului gregorian. Sărbătoarea sfântului este celebrată în mod normal pe 5 sau 6 decembrie în țările occidentale creștine.

Zelenski i-a îndemnat pe liderii din cadrul JEF - grup format din Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Suedia și Regatul Unit - să continue să sprijine Ucraina cu ajutor militar pentru "a accelera mișcarea forțelor noastre armate spre victorie".

"Victoria noastră va fi victoria fiecăruia dintre voi, a Europei, a poporului vostru - o victorie pe care întreaga lume, sunt sigur, o așteaptă cu nerăbdare", a declarat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.