Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski decide să cedeze locurile delegaţiei ucrainene la Ierusalim, supravieţuitorilor Holocaustului

lagar holocaust

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joi că delegaţia sa a renunţat în favoarea supravieţuitorilor Holocaustului la locurile ce i-au fost rezervate la evenimentul programat pentru după amiaza la Ierusalim, transmite dpa potrivit Agerpres.

"Am aflat că mulţi dintre supravieţuitorii Holocaustului nu au putut vizita Forumul mondial al Holocaustului", a transmis Zelenski pe Twitter, adăugând că "aceşti oameni merită aceste onoruri mai presus de tot".

Preşedintele ucrainean a menţionat că delegaţia sa este pregătită în continuare să participe la toate evenimentele şi întâlnirile.

Şefi de state şi guverne din aproape 50 de ţări se află joi la Ierusalim pentru a comemora 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz de către Armata roşie.

Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim, gazda evenimentului, a calificat drept "nefericită" decizia lui Zelenski şi a precizat că nu a fost informat în acest sens decât joi dimineaţa. Un purtător de cuvânt al Yad Vashem a declarat că nu este posibil ca supravieţuitori ai Holocaustului, persoane în vârstă, să fie redistribuiţi pe locuri rezervate delegaţiilor, cu atât de puţin timp înainte de eveniment.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a muzeului, la forum participă circa 100 de supravieţuitori ai Holocaustului, iar în total în cortul pregătit pentru eveniment sunt 780 de locuri.

Media israelienă a relatat că pentru supravieţuitori au fost rezervate 30 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.