Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski, despre rachetele rusești care au căzut în Polonia: Teroarea nu se limitează la granițele noastre

zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a comentat, pe Twitter, despre exploziile din Polonia, acolo unde două rachete trase de ruși au ucis doi oameni.

„Astăzi, ceea ce am avertizat cu mult timp în urmă s-a întâmplat. Am vorbit despre asta.

Teroarea nu se limitează la granițele noastre naționale. S-a răspândit deja în teritoriul Republicii Moldova. Iar astăzi, rachetele rusești au lovit Poloniaa, teritoriul țării noastre prietene. Au murit oameni. Vă rugăm să acceptați condoleanțe din partea tuturor fraților ucraineni!

De câte ori a spus Ucraina că statul terorist nu va fi limitat la țara noastră? Polonia, statele baltice... Este doar o chestiune de timp până când teroarea rusă să meargă mai departe. Este necesar să îl punem pe terorist în loc! Cu cât Rusia se simte mai mult timp în impunitate, cu atât mai multe amenințări vor exista fi pentru toți cei care pot fi atinși de rachetele rusești.

Lovirea de rachete pe teritoriul NATO... Aceasta este o rachetă rusească atac la adresa securității colective! Aceasta este o escaladare foarte semnificativă.

Trebuie să acționăm. Și vreau să le spun acum tuturor fraților și surorilor noastre poloneze... Ucraina vă va sprijini întotdeauna! Teroarea nu va înfrânge oamenii liberi!

Victoria este posibilă atunci când nu există frică! Tu și eu nu o avem. Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor care au ajutat la protejarea cerului. În special, sistemele noastre NASAMS au funcționat bine astăzi: zece lovituri din zece lansări. Până la această oră, mai mult de 70 de rachete și zece rachete de atac drone au fost doborâte.

Le mulțumesc tuturor prietenilor noștri americani și europeni care ne-au ajutat să asigurăm acest rezultat. Le mulțumesc tuturor soldaților noștri din "Sud", "Centru", "Est" și comandamentelor aeriene "Vest", precum și unităților de apărare aeriană ale Comandamentului terestru de Forțelor Terestre.

Mulțumim tuturor salvatorilor noștri, energeticienilor noștri, care vor lucra non-stop pentru a restabili viața normală a ucrainenilor. Au început lucrările de restaurare în întreaga țară.

Vom trece și prin asta. Vom restabili totul. Rusia se opune lumii. Rusia pierde pe câmpul de luptă. Rusia ne terorizează pe noi și pe toți cei pe care îi poate atinge. Să facem totul pentru a o opri!”, a spus Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.