Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski este în drum spre Washington - Cadou special pentru Joe Biden de la soldații din Bahmut

ukrinform.net
zelenski telefon

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este în drum spre Washington pentru o vizită oficială. Casa Albă a transmis că preşedintele Biden va anunţa un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina. Preşedintele Zelenski se va întâlni cu Biden la Casa Albă şi se va adresa Congresului. SUA îşi vor reitera angajamentul pe termen lung faţă de Ucraina în războiul împotriva Rusiei. Pachetul de asistenţă se ridică la aproape două miliarde de dolari şi include sisteme de rachete Patriot care sunt esenţiale în apărarea Ucrainei.

Un soldat ucrainean din Bahmut i-a dat marţi preşedintelui Volodimir Zelenski un steag semnat de trupele din cel mai fierbinte punct al frontului actual din Ucraina, iar acum liderul de la Kiev îl duce cadou gazdelor sale care îl primesc miercuri la Washington, relatează CNN.

Soldatul a apărut marţi într-o înregistrare video înmânându-i steagul lui Zelenski în oraşul Bahmut şi spunând că este un cadou „pentru fraţii noştri din SUA”.

„Vă rugăm să îl transmiteţi. Vă mulţumim”, a spus soldatul.

„Băieţii mi-au dat minunatul nostru steag cu semnăturile lor scrise pe el pentru a-l înmâna”, le-a spus Zelenski reporterilor care l-au însoţit pe linia de front. „Situaţia noastră este grea. Inamicul îşi măreşte numărul de trupe, dar băieţii noştri sunt mai curajoşi. Avem nevoie de arme mai puternice. Vom transmite recunoştinţa băieţilor noştri Congresului şi preşedintelui SUA, dar sprijinul nu este suficient”, a spus Zelenski.

Vizita preşedintelui ucrainan pe linia frontului din estul Ucrainei a avut loc cu o zi înainte ca acesta să plece într-o deplasare-surpriză la Washington, unde preşedintele Joe Biden este aşteptat să anunţe că va trimite Ucrainei asistenţă suplimentară de securitate în valoare de aproape 2 miliarde de dolari, inclusiv un nou sistem sofisticat de apărare aeriană. Cei doi vor avea o conferinţă de presă la Casa Albă, apoi Zelenski se va adresa membrilor Congresului la o oră de maximă audienţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.