Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski explică căderea Azovstalului: facem eforturi pentru a ne salva eroii/ Video

Agerpres - Reuters
Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis, luni noaptea, în cea de-a 82-a zi de război, în mesajul zilnic către poporul ucrainean, că a început operaţiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului, unii dintre ei răniţi grav. Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă, a spus Zelenski, adăugând că forţele armate ale Ucrainei resping atacurile constante în acele zone în care Rusia încă încearcă să avanseze, iar Severodoneţk şi alte oraşe din Donbas rămân principalele ţinte pentru ocupanţi.

”Cea de-a 82-a zi a apărării noastre se apropie de sfârşit. O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop tocmai salvarea ţării noastre şi a poporului nostru. Referitor la situaţia de la Mariupol, datorită acţiunilor armatei ucrainene - Forţele Armate ale Ucrainei, informaţiile, echipa de negocieri, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii şi Naţiunile Unite, sperăm că vom putea salva vieţile băieţilor noştri. Printre aceştia se numără şi răniţii grav, li se acordă asistenţă medicală”, a transmis preşedintele Ucrainei.

El a precizat că ”Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă”. ”Acesta este principiul nostru. Cred că fiecare persoană adecvată va înţelege aceste cuvinte. Operaţiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului a fost începută de către ofiţerii noştri militari şi de informaţii. Pentru a aduce băieţii acasă, munca continuă”, a mai spus el, aădugând că este o operaţiune care are nevoie de timp.

Liderul ucrainean mai arată că Forţele armate ale Ucrainei resping atacurile constante în acele zone în care Rusia încă încearcă să avanseze.

”Severodoneţk şi alte oraşe din Donbas rămân principalele ţinte pentru ocupanţi. Facem totul pentru a ne proteja pământul şi oamenii”, spune preşedintele Ucrainea.

Ministerul rus al Apărării susţine că a început evacuarea soldaţilor ucraineni grav răniţi din oţelăria Azovstal din Mariupol, relatează agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.