Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski: Amenințarea nucleară a lui Putin 'ar putea fi reală'

captură facebook
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că președintele rus Vladimir Putin ar putea să nu meargă la cacealma în cele mai recente amenințări cu folosirea armelor nucleare.

„Uite, poate ieri a fost cacealma”, a spus Zelenski la emisiunea „Face the Nation” de la CBS. „Acum, ar putea fi o realitate”, a continuat Zelenski. Când a fost întrebat de Brennan dacă Europa poate fi stabilă dacă Putin rămâne la putere, Zelenski a răspuns „nu”.

„El vrea să sperie întreaga planetă. Sunt primii săi pași din șantajul nuclear. Nu cred că blufează. Cred că trebuie să punem presiune pe el și să nu-i permitem să continue pe acest drum”, a adăugat președintele Ucrainei.

„Știe că pierde războiul”, a spus Zelensky. „Pe câmpul de luptă, Ucraina a luat inițiativa. El nu poate explica societății sale de ce și caută răspunsuri la aceste întrebări”, a continuat el.

Președintele Ucrainei a îndemnat aliații americani și europeni să impună în continuare sancțiuni lui Putin, dar a cerut și administrației Biden să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului.

"Înțeleg că vor exista implicații. Aceste implicații vor face negocierile diplomatice imposibile", a spus Zelenski. „Cu toate acestea, sunt teroriști și nu îi putem lăsa să împrăștie frică. Nu se vor preda. Trebuie să continuăm să exercităm presiune”.

Zelenski a mai spus că este vital ca Ucraina să primească în continuare sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), sisteme de artilerie și de apărare aeriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.