Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski forțează răbdarea lui Putin: liderul de la Kiev condiţionează reluarea exporturilor de îngrăşminte ruseşti prin Ucraina

National
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că va sprijini ideea reluării exporturilor rusești de amoniac prin Ucraina doar dacă Rusia îi va elibera pe prizonierii de război ucraineni, relatează Rador.

Într-un interviu, Zelenski a declarat pentru Reuters că a propus acest aranjament la ONU, care a sugerat reluarea acestor exporturi prin Ucraina pentru a atenua deficitul global de îngrășăminte.

"Sunt împotriva livrării de îngrăşăminte din Federația Rusă prin teritoriul nostru. Aș face-o doar în schimbul prizonierilor noștri. Aceasta este ceea ce am oferit ONU", a spus el într-un interviu, la biroul său prezidențial, relatează Rador.

ONU a propus ca gazul de amoniac deținut de producătorul rus de îngrășăminte Uralchem ​​să fie pompat prin conducte până la granița cu Ucraina, de unde ar fi cumpărat de comerciantul de mărfuri Trammo, cu sediul în SUA. Conducta este proiectată să pompeze până la 2,5 milioane de tone de amoniac pe an din regiunea Volga din Rusia până în portul ucrainean de la Marea Neagră Pivdennîi, cunoscut sub numele de Iujnîi în limba rusă. Acesta a fost închis după ce Rusia și-a trimis trupele în Ucraina pe 24 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.