Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski: Rușii au ucis un supraviețuitor al Holocaustului. Asta este 'denazificarea' lor/ Video

Marca
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că a semnat un decret prin care decorează 105 dintre “luptătorii” Ucrainei, 7 dintre ei decedaţi. Zelenski a vorbit despre situaţia din Ucraina luni şi a subliniat că ruşii au ucis un supravieţuitor al Holocaustului. El a mai spus că patru copii au fost răniţi într-un atac al ruşilor asupra unei coloane de civili în regiunea Zaporojie.

”A fost încă o zi care ne-a adus mai aproape de victorie. Inamicul încearcă încet să se mişte. Să atace undeva. Să captureze drumul nostru undeva. Să traverseze râul, undeva. Armata ucraineană împiedică aceste tentative”, a afirmat Zelenski, informează News.ro.

“Boris Romancenko, fost prizonier în lagărele de concentrare ale naziştilor, a fost ucis la Harkiv. Avea 96 de ani. Gândiţi-vă – a trecut prin atâtea! A supravieţuit în Buchenwald, Dora-Mittelbau, Peenemunde şi Bergen-Belsen. Şi a fost ucis de un proiectil rusesc care a lovit o clădire obişnuită din Harkiv... Cu fiecare zi ce trece acest război arată din ce în ce mai clar ce este ‘denazificarea’ lor”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski a subliniat că soldaţii ruşi nici măcar nu ştiu “ce înseamnă dă fii liber”. “Ei au fost aduşi aici, sincer să fiu, ca şi cum ar fi fost condamnaţi. Condamnaţi la moarte, condamnaţi la ruşine”.

“O coloană de civili a fost atacată în regiunea Zaporojie. Erau mulţi copii. Patru copii au fost spitalizaţi. Doi sunt în stare gravă”, a mai afirmat el.

“Am semnat un decret pentru decernarea de ordine şi medalii unui număr de 105 dintre luptătorii noştri. Le sunt recunoscător tuturor. 7 dintre decoraţii sunt acordate din nefericire postum”, a adăugat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.