Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski: rușii încearcă să compenseze eșecurile din zonele mari cu lovituri de rachetă și sabotaj/ Video

Telegram
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în ultimul său mesaj postat pe reţelele de socializare, că bombardarea mai multor regiuni şi activitatea subversivă la graniţă sunt o încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul Ucrainei.

”Cea de-a 83-a zi a apărării noastre a început cu o combinaţie destul de puternică de lovituri ruseşti asupra Ucrainei. Bombardarea cu rachete a regiunii Liov, a regiunii Sumî, a regiunii Cernihiv. Lovituri aeriene în regiunea Lugansk. Activităţi specifice de sabotaj în zonele de frontieră ale Ucrainei”, afirmă Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Preşedintele susţine că ”este un fel de încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul ţării”.

”Ei nu pot demonstra succesul cu acţiuni militare generale în zonele în care încearcă să avanseze. Aşa că încearcă să demonstreze succesul prin intermediul rachetelor lor şi al altor activităţi. De asemenea, fără niciun rezultat. Aceste lovituri, la fel ca multe altele anterioare, nu schimbă nimic în mod radical. Mai ales că măsurile noastre de apărare aeriană şi antisabotaj devin tot mai puternice”, a mai afirmat Zelenski.

Acesta s-a referit şi la discuţiile diplomatice pe care le-a avut în cursul zilei.

”Am avut o conversaţie cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Substanţială şi lungă. Am discutat despre cel de-al şaselea pachet de sancţiuni care se pregăteşte în Uniunea Europeană. Am discutat, de asemenea, despre procesul de negociere cu Rusia şi despre evacuarea eroilor noştri din Azovstal. Misiunea de evacuare continuă, este supervizată de militarii şi serviciile noastre de informaţii. Sunt implicaţi cei mai influenţi mediatori internaţionali”, a mai afirmat preşedintele.

Zelenski a precizat că lucrează pentru a strânge ”cea mai mare audienţă internaţională posibilă pentru Ucraina”.

”Pentru a sprijini statul nostru la toate nivelurile. Şi pentru a pune presiune asupra Rusiei la toate nivelurile”, a mai declarat Zelenski.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.