Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski s-a ales cu promisiuni: Antony Blinken și Lloyd Austin vor să aloce peste 700 de milioane de dolari Ucrainei

Agerpres
Lloyd austin Anthony blinken

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy în Ucraina, a confirmat un înalt oficial al Departamentului de Stat, potrivit Reuters. Cei doi oficiali SUA au anunţat întoarcerea treptată a diplomaţilor americani în ţară şi numirea unui nou ambasador, conform surselor citate. Secretarii cabinetului au promis, de asemenea, un nou pachet de asistenţă în valoare de 713 milioane de dolari pentru guvernul lui Zelenski şi ţările din regiune, unde invazia Rusiei a stârnit temeri legate de o agresiune ulterioară din partea Moscovei.

Oficialii au refuzat cererile din partea presei de a-i însoţi pe secretari în Ucraina, invocând securitatea. Oficialii au informat reporterii din Polonia cu condiţia ca această călătorie să nu fie anunţată până când delegaţia a ieşit în siguranţă din Ucraina. Austin va călători în Germania, unde va găzdui omologi din peste 20 de naţiuni şi pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la baza aeriană americană de la Ramstein, pentru a discuta despre nevoile de apărare ale Ucrainei, a declarat un oficial de la Pentagon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.