Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO VIDEO - Volodimir Zelenski s-a deplasat pe linia frontului, lângă Bahmut

The Globe and Mail
soldati transee bahmut

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat marţi pe linia frontului, lângă Bahmut, în estul Ucrainei, a anunţat preşedinţia ucraineană, informează AFP, conform Agerpres.

"Volodimir Zelenski a întreprins o vizită la brigăzile care efectuează acţiuni ofensive în zona Bahmut", a declarat preşedinţia într-un comunicat.

În imaginile difuzate de preşedinţia ucraineană, Zelenski poate fi văzut într-o încăpere, examinând hărţi geografice, în compania comandantului forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, şi a mai multor alţi militari.

Zelenski a ascultat "rapoartele" ofiţerilor asupra situaţiei în zonele lor de responsabilitate şi a discutat despre "nevoile" lor, în special în termeni de muniţii pentru artilerie sau pentru apărarea antiaeriană.

Au fost de asemenea evocate mijloacele de război electronic şi vehiculele pentru evacuarea răniţilor, potrivit comunicatului.

Oraş cu 70.000 de locuitori înainte de invazia rusă declanşată în februarie 2022, Bahmut a fost distrus de lunile de luptă crâncene, înainte de a fi ocupat de ruşi, în luna mai.

De atunci, ucrainenii lansează atacuri asupra flancurilor sale şi afirmă că au eliberat 47 de kilometri pătraţi în apropiere de această localitate, de la începutul amplei lor contraofensive care a debutat în iunie.

Luni, Zelenski a anunţat că a vizitat regiunea Doneţk unde se află Bahmut. Zelenski a postat pe reţelele sociale o înregistrare video în care el putea fi văzut discutând cu soldaţi.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.