Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski se îndoiește de capacitatea lui Putin de a ordona o lovitură nucleară tactică: Nu își va putea salva viața după un atac nuclear

BBC
Volodimir Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a spus că se îndoiește de capacitatea dictatorului rus Vladimir Putin de a conduce o lovitură nucleară tactică, notează Kyiv Independent.

„Este dificil pentru ruși să controleze tot ce se întâmplă în țara lor, la fel cum ei nu controlează tot ceea ce au pe câmpul de luptă”, a spus Zelensky, subliniind faptul că armata și armele ruse sunt într-o stare mai proastă decât multe. prezis înainte ca Kremlinul să lanseze o invazie pe scară largă a Ucrainei.

Cu toate acestea, Zelensky a adăugat pe 6 octombrie că lumea „nu va ierta niciodată nici pe Putin, nici pe Rusia” dacă acesta folosește efectiv arme nucleare.

În timp ce Rusia se confruntă cu înfrângerea pe câmpul de luptă, Putin a început să folosească șantajul nuclear în încercarea de a încetini contraofensiva Ucrainei.

„Când integritatea sa teritorială este amenințată, Rusia va folosi tot ce poate, aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin pe 21 septembrie, în timp ce a ordonat o „mobilizare parțială”.

Între timp, Statul Major al Ucrainei a raportat pe 6 octombrie că Forțele Armate au eliberat 93 de așezări în nord-estul Ucrainei de la anunțul lui Putin. Forțele armate ale Ucrainei au avansat cu 55 de kilometri adânc în teritoriul ocupat de ruși și au preluat controlul pe peste 2.400 de kilometri pătrați, a informat armata ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.