Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski spune că Rusia și-a schimbat fundamental abordarea

stiri.md
zelenski putin

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, sâmbătă, că a observat o "abordare fundamental diferită" în atitudinea Moscovei în negocieri, după ce omologul său rus, Vladimir Putin, a afirmat că sunt "anumite evoluţii" în discuţii.

"La ultimele întâlniri, reprezentanţii ucraineni şi ruşi au început să discute, iar ruşii nu mai impun doar ultimatumuri, ceea ce reprezintă o abordare fundamental diferită", a afirmat Volodimir Zelenski în conferinţa de presă organizată sâmbătă, potrivit cotidianului Le Monde.

Rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind "anumite evoluţii" în negocieri, Zelenski a declarat doar că este "mulţumit că are un semnal din partea Rusiei".

Zelenski a deplâns totuşi că "partenerii occidentali (ai Ucrainei) nu sunt suficient de angajaţi" în această abordare.

În termeni de garanţii de securitate, "Ucraina nu va putea avea încredere în Rusia după acest război sângeros. Astfel de garanţii de securitate trebuie să fie propuse de alţi lideri străini", a estimat el

De la începerea intervenţiei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie, cele două părţi au avut trei sesiuni de negocieri la nivelul unor delegaţii formate din diplomaţi şi reprezentanţi militari, precum şi o întâlnire la nivel de miniştri de Externe, în Turcia.

Vineri, Vladimir Putin a afirmat, potrivit agenţiei Associated Press, că sunt "anumite evoluţii pozitive" în negocieri, fără însă a oferi detalii. Sâmbătă, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că negocierile cu Ucraina continuă prin videoconferinţă, dar nu a prezentat detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.