Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski, sunat de Macron în timpul interviului cu BBC: 'Va trebui să te sun înapoi'

BBC
zelenski telefon

Nu este permisă intrarea cu telefoane mobile atunci când te întâlnești cu Volodimir Zelenski, nici cu orice alt obiect care ar putea să-ți dea de gol locația - de teamă că acesta ar putea fi ținta Rusiei, notează BBC, care a trimis o echipă de jurnaliști să realizeze un interviu cu președintele Ucrainei.

Jurnaliștii britanici s-au întâlnit cu Zelenski joi dimineață, în ziua 50 a invaziei rusești. După controale de securitate extinse și o plimbare lungă pe coridoarele întunecate ale unei clădiri guvernamentale fortificate din capitală, escortați de gărzi înarmate, jurnaliștii au fost conduși în sala de ședințe a președintelui.

La sosire, Zelenski a fost aproape imediat întrerupt de un apel din partea președintelui francez, Emmanuel Macron. "Va trebui să te sun înapoi, sunt cu BBC", a spus acesta. Potrivit lui Zelenski, cei doi sunt în relații de prietenie.

Interacțiunile cu premierul britanic Boris Johnson și cu președintele american Joe Biden au fost mai formale, a spus Zelensiy, dar el a fost recunoscător pentru livrările de arme ale acestora. "Ei încearcă să ajute și ajută", a spus el. "Dar avem nevoie de ele mai repede, mai repede și mai repede".

Cea mai presantă problemă pe care Zelenski a vrut să o discute a fost aceea că țările europene continuă să plătească pentru petrolul rusesc, din care Rusia face miliarde în fiecare săptămână. Cumpărătorii "își câștigă banii din sângele altora", a spus el.

Când interviul s-a încheiat, Zelenski a mulțumit tuturor celor din sală și a explicat că trebuie să plece. Avea multe de făcut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.