Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski: 'Trupele rusești ucid deja ucrainenii nu pentru teroare, ci pentru divertisment'

captură facebook
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că trupele ruse au ucis mii de oameni, sute de copii ucraineni, au distrus zeci de mii de case, au jefuit și au început să ucidă pentru distracție.

"Sute de copii au fost uciși, mii de oameni uciși, zeci de mii de case distruse, orașe și sate arse, trupele ruse violând femei în zonele ocupate, furând tot ce pot, tot ce găsesc. Nici măcar nu ucid pentru a obține vreun succes militar, nici pentru a semăna teroare, au început să ucidă din faptul că pentru ei este ca divertismentul, divertismentul pentru oamenii care au oricâte arme doresc și nici un factor de descurajare", a subliniat Zelenski într-o alocuțiune adresată Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, transmite Ukrinform.

Vezi și: Medvedev anunță o nouă ordine financiară mondială: 'Abandonarea dolarului și a euro nu pare o perspectivă atât de fantastică'

El a dat asigurări că Ucraina nu va accepta niciodată acest lucru și nu va înceta să se apere. În același timp, Zelenski a menționat că Ucraina este doar începutul agresiunii ruse, dacă Rusia nu este oprită imediat.

El a subliniat, de asemenea, necesitatea de a-i aduce în fața justiției pe toți cei responsabili de crimele de război și și-a exprimat încrederea că orașul olandez Haga, capitala justiției internaționale, știe exact cum să o facă și o va face. "Este un război pe care statul rus nu-l poate ierta. Sute și sute de infracțiuni pentru care este necesar să-i aducem în fața justiției pe toți cei care au dat ordine penale, pe toți cei care au executat ordine penale și pe toți cei care au asigurat acoperirea politică pentru aceste ordine penale", a spus președintele. Potrivit acestuia, deportările, asasinatele în masă, distrugerea infrastructurii civile, bombardarea spitalelor – toate acestea ar trebui să primească un răspuns din partea comunității democratice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.