Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vosganian de la ALDE spune că niciun ministru din ultimii 5 ani nu a fost cercetat pentru fapte grave de corupţie

Varujan Vosganian

Niciunul dintre miniştrii aflaţi în funcţie în ultimii cinci ani nu a fost cercetat pentru fapte grave de corupţie comise în timpul mandatului, a afirmat joi, la Piteşti, vicepreşedintele ALDE, senatorul Varujan Vosganian. Vosganian a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a obţinut datele în urma unei solicitări adresate ministrului Justiţiei, după ce nu a primit răspuns la o întrebare similară trimisă procurorului general. "Deci din peste o sută de prim-miniştri şi miniştri, numai vreo cinci au fost cercetaţi, şi aceştia pentru cauze minore. Niciuna nu a ajuns să fie judecată. (...) Şi atunci, dacă asta este situaţia, în clipa în care nu ai niciun ministru implicat într-un caz grav de corupţie, (...) dacă din 2012 şi până acum nu a existat printre membrii cabinetelor un astfel de caz, de ce România este stigmatizată?", s-a întrebat retoric vicepreşedintele ALDE, conform Agerpres.

El a respins, în acelaşi context, acuzaţiile aduse parlamentarilor care resping solicitările de ridicare a imunităţii colegilor lor.

"Nu cred să fi existat o situaţie în care un caz explicit de corupţie să fi fost apărat de Parlament. Daţi-mi un singur caz în care o chestiune evidentă, în care există probe neîndoielnice, a fost protejat de Parlament", a mai spus Varujan Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.