Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vosganian: Legea salarizării nu induce elemente de risc pentru că, practic, se va aplica în 2018

Varujan Vosganian

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, consideră că estimările de primăvară ale Comisiei Europene referitoare la creşterea economiei româneşti nu introduc elemente de alarmă, pentru că prognoza este "aproape stabilă", iar legea salarizării unitare nu este un factor de risc pentru 2017 pentru că se va aplica din anul următor.

"În legătură cu prognoza privind creşterea economică, Comisia Europeană nu introduce elemente de alarmă pentru că prognoza este aproape stabilă şi este destul de asemănătoare cu cele ale agenţiilor de rating şi ale altor organisme financiare internaţionale. Va conta foarte mult să vedem cum va fi anul agricol şi poate asta va face o anumită apropiere între aceste prognoze de 4,2 - 4,3 cu care ne-am obişnuit în ultimele luni pentru anul acesta şi prognoza de 5,2 pe care este construit bugetul", a afirmat joi, pentru Agerpres, deputatul ALDE.

Potrivit acestuia, în privinţa deficitului bugetar, "nu putem să ne pronunţăm acum", ci la începutul lunii septembrie. "Legea salarizării unitare nu induce elemente de risc pentru că practic ea ar urma să se aplice din 2018. Există anumite categorii care intră în plată la 1 iulie 2017. Aşadar, pentru 2017 noi nu avem în vedere legea salarizării unitare ca un factor de risc", a adăugat Vosganian.

Comisia Europeană şi-a revizuit în scădere estimările pentru acest an referitoare la creşterea economiei româneşti şi deficitul public şi avertizează, totodată, că proiectul legii salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa obiectivelor fiscale.

Conform previziunilor economice de primăvară publicate joi de Executivul comunitar, economia românească ar urma să înregistreze un avans de 4,3% în 2017, sub estimările cuprinse în previziunile din iarnă care indicau o creştere a PIB de 4,4%. "Proiectul legii salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa estimărilor fiscale, cu un impact potenţial de până la 2% din PIB asupra balanţei guvernamentale în 2018", a avertizat CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.