Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot decisiv in Republica Moldova. Comuniștii susțin noul guvern

Parlamentul Republicii Moldova a votat miercuri investirea noului Guvern de la Chisinau, in fruntea caruia se va afla Chiril Gaburici (PLDM).

Guvernul Gaburici a fost învestit cu votul a 60 de parlamentari.

Dezbaterile in plen au inceput la ora 14.35. Premierul desemnat si-a prezentat pe scurt programul si cabinetul. O ora mai tarziu, tot in plen avea sa fie anuntat schimbarea propunerii pentru Ministerul Justitiei, Oleg Efrim fiind înlocuit cu fostul candidat PLDM la această funcție, Vladimir Grosu.

Iata cateva fragmente din discursul lui Chiril Gaburici, inaintea votului de investitura:

„Am acceptat oferta de a candida după o analiză a situației din țară, a provocărilor care stau în fața noastră ca stat. Pentru mine această funcție nu este o onoare, dar este o responsabilitate. Înțeleg că de mine și de cabinetul de miniștri depinde viitorul țării. Împreună cu colegii din Guvern, voi continua procesele demarate anterior și anume de integrare europeană. Stimați domnilor deputați, programul corespunde obiectivelor pe care le are R. Moldova ca stat”, a declarat Chiril Gaburici.

„Atâta timp cât nu vom avea o economie dezvoltată nu vom putea vorbi despre un stat prosper. Din prima sursă, pot să vă spun că businessul este sufocat de birocrație. Dar noi trebuie să pornim de la faptul că mediul de afaceri este partenerul statului. Lupta cu corupția va fi o altă prioritate a Guvernului nostru. Eradicarea sărăciei este un alt obiectiv. Consolidarea statului de drept va fi o prioritate a cabinetului de miniștri condus de mine.

Aceste frumoase realizări trebuie să aibă o continuitate și de acest lucru ne vom ocupa. Noi trebuie să dezvoltăm bune relații cu vecinii noștri: Ucraina, România, Rusia, SUA etc. R. Moldova are nevoie de parteneri și prieteni în plan extern. Trebuie să ne asigurăm că acest obiectiv seva adeveri. Problema transnistreană este o altă prioritate. Urmează să consolidăm încrederea între cele două maluri ale Nistrului. Necesitatea demilitarizării și democratizării malului drept al Nistrului”, a mai spus acesta.

„Este evident că în acest discurs nu pot să mă refer la toate punctele din program. Dar vreau să menționez că programul nostru întrunește toate obiectivele necesare pentru ca R. Moldova să fie consolidată. Astăzi în Parlament poate fi făcut un prim pas, dacă nu cu vot comun, dar cu un vot majoritar putem să readucem R. Moldova în albia stabilității”, a mai adăugat Gaburici, spunand ca Guvernul sau va fi deschis criticilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.