Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot istoric în SUA: Camera Reprezentanților adoptă o lege care protejează căsătoriile între persoane de același sex

sua lgbt

Camera Reprezentanților a votat joi o lege care să protejeze căsătoriile între persoane de același sex și interrasiale, ultimul pas înainte ca măsura să ajungă la președintele Joe Biden pentru a fi semnată și să devină realitate.

Deși proiectul de lege nu ar stabili o cerință națională conform căreia toate statele trebuie să legalizeze căsătoria între persoane de același sex, acesta ar impune statelor individuale să recunoască căsătoria legală a unui alt stat, informează CNN.

Presiunea pentru un vot asupra unei legislații federale care să protejeze căsătoria între persoane de același sex a luat rapid amploare după ce Curtea Supremă a anulat în iunie decizia istorică Roe vs. Wade.

Proiectul de lege, numit Respect for Marriage Act, a trecut de Senat cu un vot de 61 la 36 săptămâna trecută. Proiectul de lege a fost susținut de toți membrii grupului democrat din Senat și de 12 republicani.

În cazul în care Curtea Supremă ar putea anula decizia Obergefell v. Hodges din 2015, care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex, un stat ar putea în continuare să adopte o lege care să interzică căsătoriile între persoane de același sex, dar statul respectiv ar fi, de asemenea, obligat să recunoască o căsătorie între persoane de același sex dintr-un alt stat.

Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a scris într-un editorial publicat în The Washington Post că este "foarte bucuroasă" că unul dintre ultimele proiecte de lege la care va contribui pentru a fi adoptate cât timp va deține titlul de președinte al Camerei va fi legislația care protejează căsătoria între persoane de același sex în Statele Unite.

"Așa cum mi-am început cariera luptând pentru comunitățile LGBTQ, sunt foarte bucuroasă că unul dintre ultimele proiecte de lege pe care le voi semna în calitate de președinte al Camerei Deputaților va fi legea privind respectul pentru căsătorie: asigurându-ne că guvernul federal nu va mai sta niciodată în calea căsătoriei cu persoana pe care o iubești", a scris ea în editorial.

Președintele Joe Biden a aplaudat săptămâna trecută adoptarea de către Senat a Legii privind respectul pentru căsătorie, spunând într-o declarație: "Pentru milioane de americani, această legislație va proteja drepturile cuplurilor LGBTQI+ și cuplurilor interrasiale, precum și copiilor lor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.