Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul din Diaspora ia viteză. Măsură de urgenţă - FOTO & VIDEO

londra

Mii de oameni aşteaptă la cozile formate la secţiile de votare din străinătate. La Paris şi Londra situaţia este gravă, existând riscul ca oamenii să nu ajungă să voteze până la închiderea urnelor. Una dintre persoanele care aşteaptă să voteze la Londra a făcut o declaraţie pentru stiripesurse.ro.

"În Londra sunt trei secţii de votare, dintre care două în acelaşi loc. Am ales să mergem unde erau cele două, în speranţa că vom sta mai puţin la rând... când am ajuns la 10 minute de secţia de votare deja toată lumea de pe stradă vorbea româneşte. În faţă Institutului Cultural Român erau câteva sute de oameni nemulţumiţi, conştienţi de faptul că şi dacă ar vrea să voteze nu au cum... pentru că erau deja la coadă aproximativ 1000 de persoane. Clădirea era efectiv înconjurată de oameni care stăteau la rând să voteze. Noi, cei care am ajuns după ora 13.00, nu aveam nicio şansă să ajungem la urne. Oamenii care aşteaptă la cozi sunt în mare parte studenţi", a declarat Andreea Hnyatek, româncă din Londra.

Pentru a grăbi procesul, la propunerea PMP, Biroul Electoral pentru Secţiile de Votare din Străinătate a luat o măsură de urgenţă. Astfel, declaraţie pe propria răspundere au fost distribuite persoanelor care stau la coadă, pentru a fi competate în exteriorul secţiei de votare. Documentul va fi doar semnat în faţa membrilor comisiei, făcându-se astfel o importantă economie de timp.

content-image

content-image

content-image

Între timp, din mulţime se aud huiduieli şi scandări cum ar fi "Vrem să votăm!" şi "Jos comuniştii!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.