Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul din Italia. Cauze și consecințe

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega oferă pe pagina sa de facebook o interpretare aparte a votului din Italia în care au câștigat euroscepticii. ”Italia a votat. Rezultatele indică „o fază de euro-decepție”, după cum o descrie Nathalie Loiseau, ministrul francez pentru afaceri europene. Semnalul de alarmă mi se pare cu atât mai important cu cât știm deja că Italia este una dintre fondatoarele Uniunii Europene. Alegătorii, nemulțumiți de șomajul ridicat, de afluxul migrației și de lipsa de interes a oficialilor europeni, au schimbat direcția în care va merge Italia, dar și Uniunea Europeană, în următorii ani”, explică europarlamentarul român cauzele rezultatului alegerii din Peninsulă.

Mai mult, arată Rebega, ”partidele antisistem cunosc victorii importante, ceea ce demonstrează că partidele mainstream dau semne de epuizare și că votanții cer schimbarea, reforma, regândirea, reînnoirea!”

Ce urmează, se întreabă europarlamentarul? ”O perioadă prelungită de instabilitate politică, un blocaj politic urmat de negocieri dificile și de durată pentru formarea unei coaliții de guvernare. Va învăța România ceva din asta? Greu de crezut…”, este concluzia amară a politicianului român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.