Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul prin corespondenta, subiect fierbinte in Camera Deputatilor. Ce s-a decis

alegeri

Votul prin corespondenta a fost un subiect fierbinte miercuri in Camera Deputatilor. Liderii PNL au promis ca acest proiect de lege va fi o prioritate pentru ei si au profitat de existenta unei astfel de initiative legislative pe ordinea de zi si au cerut dezbaterea si votarea acesteia astazi.

Insa propunerea liderilor PNL a fost respinsa, liderii PSD onsiderand ca proiectul de lege nu este unul care sa rezolve cu adevarat problema votului prin corespondenta.

"Stiti ca proiectul nu are nicio legatura cu votul prin corespondenta. Votul prin corespondenta e diferit pentru alegerile parlamentare, prezidentiale, sau locale. Asta e o initiativa legislativa care nu are nicio legatura cu vreo lege electorala sau cu vreun cod electoral. Eu cred ca trebuie sa fim seriosi", a spus presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea.

"Daca am simtit ca exista un anumit curent de opinie si acum incercam sa ne asezam in fruntea lui - este o chestiune care in mod practic in politica este uzitata. Dar daca vrem un proiect legislativ care sa fie cu adevarat functional, care sa dea posibilitatea cetateilor sa se exprime la toate tipurile de alegeri socotesc ca demersul cel corect este sa facem intai o documentare exacta", a spus liderul de grup al PSD Marian Neacsu.

Liderii PNL sustin insa ca pornind de la o dezbatere pe marginea acestui proiect pentru votul prin corespondenta se poate ajunge la o formula care sa reglementeze in mod eficient acest tip de vot.

"Propunerea mea de aducere mai in fata acest proiect de act normativ  n-a fost decat sa puna egal intre vorbe si fapte. La alegerile prezidentiale toata lumea a inteles ca acest proiect de lege trebuie sa fie o prioritate a noastra. As fi propus ca proiectul sa fie retrimis la comisie ca stiam ca are raport de respingere si intr-o saptamana toate grupurile parlamentare ar fi avut un punct de vedere unitar. Incercati sa ingropati o initiativa care are mare asteptari in teritoriu si in Diaspora", a spus liderul grupului PDL Tinel Gheorghe.

Presedintele Camerei Deputatilor a dat insa inapoi si a propus ca astazi comitetul liderilor sa discute modificarea legii votului prin corespondenta, ca saptamana viitoare sa poata fi luata o decizie privind acest proiect de lege. Cel mai probabil el va fi retrimis la Comisiile de specialitate pentru a fi dezbatut si modificat.

Proiectul de lege, in cauza, pentru votul prin corespondenta a fost initiat de Eugen Tomac. Puteti consulta expunerea de motive AICI!

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.