Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vouchere de 414.000 lei acordate unor persoane cu dizabilităţi pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii

Inquam Photos/ Octav Ganea
voucher card sprijin pentru Romania
Voucherele au fost acordate în cadrul proiectului "Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi", finanţat cu fonduri europene.

Potrivit AJOFM Bistriţa-Năsăud, unul dintre beneficiari este un bărbat din oraşul Beclean, care a primit un voucher de 23.000 de lei cu ajutorul căruia şi-a achiziţionat un scuter pentru mobilitate.

Până la această dată, în judeţ au fost depuse 59 de solicitări pe acest proiect, din care 18 persoane au primit vouchere în cuantum de 414.000 de lei.

"Persoanele cu dizabilităţi care pot beneficia de voucher pentru achiziţionarea de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: au cetăţenie română şi locuiesc în România; au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap; sunt şomeri, persoane inactive şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă; sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18 ani şi până la împlinirea condiţiilor de pensionare. Tinerii peste 18 ani care nu au împlinit vârsta de 30 de ani pot beneficia de voucher doar dacă urmează o activitate de formare profesională sau se află în sistemul de educaţie (tineri non NEETs)", se menţionează în comunicatul AJOFM.

Proiectul "Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, este implementat de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.