Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrea PNL să strice planul USR, PMP şi Forţa Dreptei pentru prezidențiale? Gheorghe Falcă: 'E nevoie ca forţele de dreapta să fie mult mai unite'

Facebook
Gheorghe Falcă

Vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă nu exclude o colaborare a formaţiunii liberale cu viitorul pol de dreapta format din USR, PMP şi Forţa Dreptei: "Este nevoie ca forţele de dreapta să fie mult mai unite, să coopereze mult mai bine, astfel încât candidatul tău să câştige alegerile prezidenţiale", a declarat acesta la RFI.

Gheorghe Falcă spune că decizia PNL de a merge separat de PSD la alegerile din 2024 "e o decizie definitivă, dar asta nu înseamnă că după europarlamentare nu poţi să ai o nouă analiză şi o nouă deschidere, pentru că cred că este nevoie ca forţele de dreapta să fie mult mai unite, să coopereze mult mai bine, astfel încât candidatul tău să câştige alegerile prezidenţiale".

Întrebat dacă se referă la viitorul pol de dreapta format din USR, PMP şi Forţa Dreptei, vicepreşedintele PNL a răspuns: "Da, posibil să existe o colaborare cu ei după europarlamentare. Vom vedea în funcţie de rezultatul pe care-l avem, vom vedea în funcţie de candidatul pe care-l avem la funcţia de preşedinte, de modul în care ştim să ne apropiem din punct de vedere politic, dar toate aceste lucruri vor fi decise după alegerile europarlamentare".

Gheorghe Falcă a arătat că ”nu va fi uşor să câştigi Preşedinţia României în 2024 şi dacă vrem să atingem acest obiectiv, ai nevoie de colaborări”.

Context

Fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu a afirmat,săptămâna trecută, într-o emisiune B1 TV, că, în curând, se va constitui şi polul de dreapta, format din USR, PMP şi Forţa Dreptei, care va avea un singur candidat la alegerile prezidenţiale.

Comentariul a fost făcut în contextul în care şeful PNL Nicoale Ciucă a anunţat că partidul pe care îl conduce va merge pe liste propriii la alegeri.

"Cred că domnul Ciucă a vrut să transmită un mesaj de mobilizare a partidului‚ ’Domnule, trebuie să ne pregătim pentru alegeri’, deşi nu cred că îşi atinge ţinta, pentru că la nivelul PNL-ului, pe la filiale, chiar şi în Parlament, nu sunt încrezători că vor obţine un scor prea mare. 2 – n-au încredere în PSD, pe liste comune. Era posibil să fie prea puţini, adică acceptaţi pe listă.

Şi atunci sigur că mulţi vor crede că, mergând singuri, vor obţine un scor foarte bun, dar va fi foarte greu pentru că şi prin sloganul acesta ‘să dezvoltăm România prin noi înşine’, cum să dezvolte? Că au anulat multe facilităţi fiscale şi au lovit în capitalul românesc, IMM-urile plătesc impozite mai mari, au o piatră legat de ministrul de Finanţe, care se bucură că a majorat impozitele şi taxele. Deci va fi foarte greu. Ce să spună PNL-ul? Cum să ajute economia? Prin creşterea de impozite şi taxe, prin anularea facilităţilor fiscale?

Va fi foarte greu, iar legat de intrarea în turul II, să nu uităm că se formează cât mai curând, că este decizia a trei partide, USR, PMP şi Forţa Dreptei şi polul de dreapta va avea un candidat, şi sigur că ne luptăm pentru a intra în turul II, pentru că nu se ştie dacă PNL-ul, în condiţiile constituirii, şi eu sunt convins că se va constitui polul de dreapta, că am văzut decizia liderilor politici, şi atunci sigur că PNL-ul s-ar putea să nu se califice în turul II şi dreapta, într-adevăr, să câştige", a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.