Vrei să trăiești până la 100 de ani? Consumă aceste alimente

Autor: Mirea Andreea

Publicat: 18-05-2024

Actualizat: 18-05-2024

Article thumbnail

Sursă foto: romaniaonline.info

Probabil că toți am dori să trăim până la 100 de ani, dar să ne dăm seama cum să ajungem acolo poate fi dificil. Cu atât de multe sfaturi, de la biohacking la diete la modă, urmărirea longevității poate părea descurajantă și complicată. Dar, după cum se pare, există atât de multe lucruri simple pe care le puteți face în fiecare zi pentru a promova o viață mai lungă. Asta începe cu adăugarea câtorva alimente bogate în nutrienți în dieta ta, potrivit shefinds.com.

Dieta joacă un rol crucial în sănătatea generală, motiv pentru care adăugarea alimentelor potrivite în farfurie este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a îți prelungi viața cu câțiva ani.

Dr. Sarah Bonza, medic certificat în SUA, susține că verdețurile cu frunze, nucile, fructele de pădure, cerealele integrale și peștele gras sunt toate opțiuni fantastice.

Frunzele verzi

Dr. Bonza subliniază importanța încorporării în dieta ta a verdețurilor cu frunze, cum ar fi spanacul, varza kale și varza creață, pentru o viață mai lungă.

„Frunzele sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți și ajută la combaterea inflamației cronice și a stresului oxidativ, doi factori implicați în îmbătrânire”, spune medicul.

Aceste frunze verzi pline de nutrienți nu numai că sprijină sănătatea generală, dar promovează și sănătatea intestinală și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, reducând riscul de boli cronice care pot avea un impact asupra longevității.

Nuci

Nucile, inclusiv migdalele, nucile și fisticul, se numără printre cele mai sănătoase alimente. De aceea, Dr. Bonza le recomandă pentru o viață mai lungă. Ea evidențiază beneficiile lor pentru sănătate, afirmând: „Nucile sunt pline de grăsimi bune, proteine și fibre, legate de reducerea bolilor de inimă și de menținerea colesterolului în limite normale”.

Consumul regulat de nuci a fost legat de reducerea inflamației și de îmbunătățirea sănătății creierului, factori esențiali pentru a îmbătrâni cu grație, pentru a menține funcția cognitivă și, în cele din urmă, pentru a duce o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Fructe de pădure

Fructele de pădure, cum ar fi afinele, căpșunile și zmeura, au atât de multe beneficii. Acestea și-au câștigat un loc pe lista de longevitate a Dr. Bonza datorită conținutului lor excepțional de antioxidanți. „Fructele de pădure sunt superalimente, deoarece au cantități mari de antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și reduc riscul de boli”, explică ea. Capacitatea lor de a combate inflamația este vitală pentru încetinirea procesului de îmbătrânire și pentru păstrarea funcțiilor cognitive pe măsură ce îmbătrânim.

Fructele de pădure, cum ar fi afinele, căpșunele și zmeura, au numeroase beneficii. Acestea și-au câștigat un loc pe listă datorită conținutului lor excepțional de antioxidanți. „Fructele de pădure sunt superalimente, deoarece sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și reduc riscul de boli", explică ea.

Cereale integrale

Cerealele integrale, inclusiv orezul brun, quinoa, ovăzul și grâul integral, joacă un rol crucial în menținerea unui sistem digestiv sănătos, în special pe măsură ce îmbătrânim. „Cerealele integrale oferă multe fibre, care sunt o parte importantă a unui sistem digestiv sănătos, o problemă comună pe măsură ce îmbătrânim", afirmă dr. Bonza.

În plus, acestea ajută la menținerea sub control a colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge, reducând riscul unor afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

Pește gras

Peștii grași, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, completează lista Dr. Bonza de alimente care favorizează longevitatea. Conținutul lor ridicat de acizi grași omega-3 este cunoscut pentru că sprijină sănătatea inimii prin scăderea trigliceridelor, diminuarea tensiunii arteriale și reducerea riscului de aritmii.

„Consumul regulat poate ajuta, de asemenea, la prevenirea inflamațiilor în întregul organism, la menținerea sănătății creierului și la scăderea șanselor de demență", a mai adăugat medicul.

 

 

 

 

 

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri