Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vreme instabilă și precipitații în anumite intervale de timp, în următoarele două săptămâni

meteo

Regimul termic va fi oscilant în următoarele două săptămâni, cu intervale în care precipitațiile și descărcările electrice vor fi predominante la nivelul întregii țări, în special în perioada 16 - 18 mai, iar în unele zone și după 21 mai și în zilele care urmează, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) publicată luni, valabilă pentru perioada 15 - 28 mai 2017.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

În Banat, în primele două zile ale intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea medii de 22 — 23 de grade, iar cele minime vor fi, în medie, de 10 — 11 grade. Aceste medii regionale vor scădea în intervalul 17—19 mai cu aproximativ două grade Celsius, ziua, și cu 3 — 4 grade, noaptea, când vremea va deveni răcoroasă pentru a doua decadă a lunii mai. Începând din 20 mai, valorile termice se vor apropia treptat de cele normale, astfel încât maximele se vor situa, în medie, între 22 și 24 de grade, iar cele minime vor oscila în jurul mediei de 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalele 16 — 17 mai și 20 — 21 mai, precum și în timpul celei de-a doua săptămâni, când aversele vor fi însoțite și de descărcări electrice, iar local, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Citește și: NU trebuie să lași bacșiș la Taxi/ LEGE

În Crișana, pe 15 și 16 mai, temperaturile maxime vor avea medii de 21 — 23 de grade, iar minimele termice se vor situa, în medie, între 8 și 10 grade. Aceste valori vor fi mai scăzute în intervalul 17 — 19 mai, cu unu — două grade, pe timpul zilei, și 3 — 4 grade, noaptea, astfel că vremea va deveni rece pentru a doua decadă a lunii mai. Începând din 20 mai, valorile termice se vor apropia treptat de cele normale, iar temperaturile maxime vor fi, în medie, între 21 și 23 de grade, iar cele minime vor oscila în jurul valorii de 10 grade. Temporar, vor fi averse în intervalul 16 — 17 mai și în timpul celei de-a doua săptămâni, când se vor semnala și descărcări electrice, iar local ploile pot fi mai însemnate cantitativ.

Citește și: VESTE TERIBILĂ pentru Florin Piersic Jr.: DOLIU URIAȘ în teatrul românesc

În Transilvania, în intervalul 15 — 17 mai, mediile temperaturilor maxime vor fi de 19 — 20 de grade, iar cele ale minimelor nocturne, de 7 — 8 grade. Pe fondul răcirii vremii, în a doua jumătate a primei săptămâni, media temperaturilor maxime va scădea spre 17 grade, în timp ce temperaturile nocturne vor fi de 3 — 6 grade, chiar mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă. Începând din 21 mai se va reveni la un regim termic apropiat de cel normal, în medie cu temperaturi maxime în jurul a 21 de grade și minime de 8 — 9 grade. Probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și cantități de apă local mai însemnate va fi mai ridicată în special pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Citește și: Ilie Năstase e iar în centrul unui SCANDAL: Totul după ce a premiat-o pe Simona Halep, la turneul lui Ion Țiriac, de la Madrid

În Maramureș, pe 15 și 16 mai, temperaturile maxime vor avea medii de 20 — 21 de grade, iar minimele termice se vor situa, în medie, între 7 și 9 grade. Aceste valori vor fi mai scăzute în intervalul 17 — 19 mai, cu până la două grade, ziua, și cu până la 4 grade, noaptea, astfel că vremea va deveni rece pentru a doua decadă a lunii mai. Cu începere din 20 mai, valorile termice se vor apropia de cele normale și temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 20 și 22 de grade, iar cele minime vor oscila în jurul mediei de 9 grade. Temporar, se vor înregistra averse, în intervalul 16 — 17 mai și în timpul celei de-a doua săptămâni, când se vor semnala și descărcări electrice, iar local ploile pot fi mai însemnate cantitativ.

Citește și: INCREDIBIL Răzvan Burleanu, șeful FRF, CONFIRMĂ: TAS va decide campioana

În zona Moldovei, în zilele de 15 și 16 mai, mediile temperaturilor maxime vor fi de 20 — 21 de grade, iar cele ale minimelor nocturne, de 8 — 10 grade. Vremea se va răci în intervalul 17 — 20 mai, iar media temperaturilor maxime nu va depăși 16 — 18 grade, în timp ce temperaturile nocturne vor fi de 5 — 7 grade. Ulterior, din 21 mai, se va reveni treptat la un regim termic apropiat de cel normal, în medie cu temperaturi maxime în jurul a 21 de grade și minime de 9 — 10 grade. În intervalele 18 — 19 mai, 21 — 23 mai și 25 — 26 mai, probabilitatea de apariție a averselor și descărcărilor electrice va fi ridicată.

Citește și: Descoperirea care face praf planurile Enel! Ce hibă au contoarele inteligente

În Dobrogea, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice pentru a doua jumătate a lunii mai. Astfel, temperaturile maxime vor oscila în jurul mediei de 21 de grade, iar cele minime se vor încadra, în medie, între 11 și 13 grade. Excepție va face intervalul 17 — 20 mai, când vremea va fi răcoroasă, media regională a maximelor urmând a se situa între 16 și 19 grade, iar cea a minimelor nocturne, între 8 și 10 grade. Începând cu data de 18 mai, probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată aproape zilnic, iar izolat se pot înregistra cantități de apă mai însemnate în intervale scurte de timp.

Citește și: Alarmă medicală! Cei născuți înainte de anii 1990 trebuie să-și facă urgent anumite analize

În Muntenia, în intervalul 18 — 21 mai, vremea va fi răcoroasă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de la 18 la 21 grade și o medie a temperaturilor minime cuprinsă între 7 și 9 grade. În perioada 15 — 17 mai, precum și în a doua săptămână, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru a treia lună de primăvară și se va caracteriza prin medii de 22 — 24 de grade ale valorilor maxime diurne și de 10 — 12 grade, ale minimelor nocturne. Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză se vor semnala averse aproape în fiecare zi, fiind posibile și descărcările electrice, iar probabilitatea ca ploile să fie pe arii extinse și local importante cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 18 — 19 mai și 21 — 23 mai.

Citește și: VIDEO/Dezvăluire incendiară despre Monica Macovei! „Tentativă de omor”

În zona Olteniei, între 15 și 17 mai, precum și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această lună și se va caracteriza prin medii de 21 — 24 de grade ale valorilor diurne și de 10 — 12 grade ale celor nocturne. În intervalul 18 — 20 mai, vremea va fi răcoroasă pentru aceasta perioadă din an, iar temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 19 și 21 de grade, în timp ce media temperaturilor minime va fi de 7 — 8 grade. Se vor semnala averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi a perioadei de prognoză, iar probabilitatea ca ploile să fie pe spații extinse și local importante cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 16 — 17 mai și 21 — 23 mai.

Citește și: Digi a dat lovitura! Un important creditor european a cumpărat cele mai multe acțiuni

La munte, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi apropiată de cea normală termic, însă între 18 și 20 mai se va răci, astfel încât media maximelor termice va scădea de la 11 la 9 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 3 la zero grade. În timpul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi cel normal pentru a doua jumătate a lunii mai și va fi caracterizat prin valori medii de 12 — 14 grade, ziua, și de două până la 5 grade, noaptea. În fiecare zi a perioadei celor două săptămâni de prognoză, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată. Acestea pot fi local mai importante cantitativ în intervalele 16 — 17 mai și 21 — 26 mai.

Citește și: Dezvăluire pe surse! Din ce motiv face Dragnea noul „periplu” prin țară

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.