Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vreme la extreme în România: valul de aer tropical va aduce cu sine furtuni și averse torențiale

furtuna canicula

Meteorologul ANM Alina Șerban susține că această cupolă de aer fierbinte care a generat temperaturi foarte ridicate în Europa a ajuns și în România. Pe lângă temperaturile caniculare, în anumite zone ale țării vom avea furtuni și averse torențiale.

"Ne aflăm deja sub influența unei mase de aer tropical ce a determinat temperaturi de caniculă în partea de sud și de sud-est a teritoriului pe parcursul zilei de astăzi și disconfort termic accentuat în aceste zone. Temperaturile au urcat până la 35-36, izolat 37°. Această masă de aer tropical se va menține și în zilele următoare, astfel încât vremea va fi caniculară.

Chiar dacă mâine putem vorbi de o scădere ușoară a valorilor termice, tot vor înregistra și vor trece peste pragul caniculei în partea de sud și de sud-est a teritoriului. Duminică se va intensifica valul de caniculă tot în sud și est, acolo unde temperaturile maxime vor atinge valori de 35-36-37° și se pare că această masă de aer cald se va menține și în prima parte a săptămânii care urmează.

În consecință, putem vorbi de 3-4-5 zile în care, în mod deosebit în sudul și estul teritoriului vom avea vreme caniculară, disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală peste 80 de unități. Mai mult decât atât, tot în aceste regiuni și temperaturile minime vor fi destul de ridicate. Se vor situa, în marea lor majoritate, între 18 și 22° chiar mai ridicate pe litoral 23-24°.

Apar și furtunile

Însă și în restul zonelor în vest, în nord, în centru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, chiar dacă nu vorbim de temperaturi de caniculă, respectiv 35° vremea va fi călduroasă, acest lucru însemnând maxime de la 30 la 33-34°, dar acest lucru n-ar fi neapărat semnificativ, ci disconfortul termic care va fi ridicat și în acele regiuni, în condițiile în care mai apar și fenomene de instabilitate atmosferică în fiecare după-amiază aproape, adică averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Acestea vor fi mai frecvente în zonele montane, în partea de vest și de nord-vest a teritoriului,

Şi în Capitală la fel, vorbim de vreme caniculară, disconfort termic accentuat și temperaturi maxime de 36-37°", a spus meteorologul Alina Şerban, la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.