Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea a creat probelme în toata țara: zeci de case și mai multe drumuri inundate

IGSU
inundatii mures

Vremea severă din ultimele zile a provocat pagube în toată țara, zeci de locuințe, anexe gospodărești, curți, beciuri și subsoluri fiind inundate în ultimele 24 ore.  ANM a emis 80 de avertizări meteo iar pompierii au intervenit în 22 de localități din 14 județe și municipiul București.

La nivel național au fost inundate 23 de locuințe, 33 anexe gospodărești, 135 curți, 77 beciuri și subsoluri, iar 9 copaci au fost doborâți din cauza vântului puternic, fiind  avariate 12 poduri și podețe, iar 3 drumuri și 16 autoturisme, potrivit unui bilanț IGSU.

Râul Luncavaț, din județul Valcea , s-a revărsat inundand mai multe gospodarii și autoturisme în comuna Vaideeni. Aici pompierii au acțiunat cu motopompe pentru evacuarea apei iar autoritațile locale au distribuit apă potabilă deoarece mai multe fantâni au fost inundate.

Vremea rea a produs pagube și în judetul Gorj, în localitatea Novaci fiind inundate mai multe locuințe și beciuri din cauza revărsării pârâului Bălțata.

Pompierii au mai intervenit în Capitală și în județele Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Ialomița, Mureș, Timiș și Suceava pentru înlaturarea efectelor vremii.

În acest moment nu mai sunt situații de urgență cauzate de vremea rea, care să impună intervenția operativă a echipajelor ISU, potrivit IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.