Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea a făcut ravagii în ultimele ore - Zeci de case au fost afectate. Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt

Inquam Photos / Octav Ganea
vreme acoperis vant

Potrivit IGSU, peste 1700 de pompieri din 13 județe au intervenit în intervalul 30 aprilie, ora 15.00 - 1 mai, ora 7.00.

"Avertizările emise de meteorologi au produs efecte în județele AG, BZ, CL, CS, CV, HD, IL, IF, MS, PH, SJ, SV și TM, respectiv municipiul București, iar misiunile derulate au fost vizat evacuarea apei din 2 subsoluri ale unor instituții publice și 21 gospodării ale cetățenilor. Totodată, misiunile forțelor din teren au presupus și degajarea a 31 copaci, 10 elemente de construcție și 2 stâlpi de electricitate, doborâți din cauza vântului.  7 autovehicule și 24 acoperișuri de imobile au fost avariate, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetățenilor.

Citeste si Pompeo: Maduro era pregătit să părăsească Venezuela. Rușii i-au spus să rămână

De asemenea, din cauza manifestarilor vremii nefavorabile, 4 drumuri naționale ( _DN 1C, DN 7, DN 10, DN 76_ ) au fost temporar afectate.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, ieri la ora 18.00, în 9 localități din 2 județe ( Covasna si Brasov) au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situației, echipe de intervenție ale furnizorului de curent s-au aflat in teren", transmite IGSU.

La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice.

În contextul fenomenelor de vreme rea prognozate pentru această perioadă, în intervalul *30.04.2019, ora 15.00 - 01.05.2019 ora 07.00*, *peste 1700 de pompieri militari din 13 județe au intervenit* în sprijinul autorităților și populației din zonele afectate.
Avertizările emise de meteorologi au produs efecte  în județele  _AG, BZ, CL, CS, CV, HD, IL, IF, MS, PH, SJ, SV și TM_, respectiv municipiul _București_, iar misiunile derulate au fost vizat evacuarea apei din *2 subsoluri* ale unor instituții publice și *21 gospodării* ale cetățenilor. Totodată, misiunile forțelor din teren au presupus și degajarea a *31* copaci, *10* elemente de construcție și *2* stâlpi de electricitate, doborâți din cauza vântului.  *7* autovehicule și *24* acoperișuri de imobile au fost avariate, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetățenilor.
De asemenea, din cauza manifestarilor vremii nefavorabile, *4 drumuri naționale*  ( _DN 1C, DN 7, DN 10, DN 76_ )  au fost temporar afectate.
Din punct de vedere al *alimentării cu energie electrică*, ieri la ora 18.00, în 9 localități din 2 județe ( Covasna si Brasov) au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situației, echipe de intervenție ale furnizorului de curent s-au aflat in teren.
*La acest moment*, _nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice_, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situației și aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.
Având în vedere că *atenționările hidrometeorologice* ce vizează _instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, precum și scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie_ sunt în vigoare până în cursul zilei de azi, evoluția  situației este atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU și, în funcție de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea și limitarea potențialelor efecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.