Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea din București pune în pericol VIAȚA copilului ars cu supă: elicopterul nu poate ateriza din cauza condițiilor meteo

Facebook
elicopter smurd

Fetiţa de 1 an şi 9 luni care a suferit arsuri grave pe o mare parte din suprafaţa corporală după ce s-a opărit cu ciorbă nu poate fi transferată la Bucureşti din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a declarat coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, informează Agerpres.

Potrivit acesteia, copilul a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 80% din corp. Din cauza gravităţii arsurilor şi a durerilor insuportabile, copilul a fost anesteziat, intubat şi ventilat mecanic. Fetiţa a fost transferată la Iaşi în cursul zilei de sâmbătă cu elicopterul SMURD de la Spitalul din Huşi, urmând să fie trimisă, ulterior, spre Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Din cauza condiţiilor meteo, transferul nu a mai fost posibil, deocamdată.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

"Elicopterul SMURD Iaşi a efectuat preluarea tratamentul şi transferul unei fetiţe în vârstă de un an, cu arsură pe aproximativ 80% din suprafaţa corporală. Împreună cu fratele ei a suferit un accident casnic, arsura fiind provocată de lichid fierbinte, de ciorbă. A afectat aproape toată suprafaţa corporală, are arsuri de gradele II B şi III pe 80% din corp. S-a decis efectuarea unei anestezii generale pentru intubaţie oro-traheală şi ventilaţie mecanică. A fost nevoie de o sedare întrucât durerea era extrem de mare. A fost adusă cu elicopterul SMURD în Iaşi. Este stabilă hemodinamic. Este în terapie intensivă la Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii Sf. Maria. Am primit avizul pentru transferul acestui caz cu arsură severă la Spitalul "Grigore Alexandrescu", care este Centru de arşi pentru pacienţi de vârstă pediatrică, însă condiţiile meteo dintre Iaşi şi Bucureşti nu au permis nici zborul avionului, nici al elicopterului. Vom relua transferul atunci când solicitarea va veni de la Pediatrie şi condiţiile de vreme vor permite transferul", a explicat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Fratele fetei a suferit arsuri pe 6% din corp. El urmează să fie adus cu ambulanţa la Spitalul "Sf. Maria" din Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.