Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Radu Pop
facebook.com
meteo

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat, joi, la Antena 3, că atât în duminica Floriilor cât și în duminica Paștelui vremea va fi mai rece decât temperaturile normale ale acestei perioade.

”Până sâmbătă, mai ales în partea de sud, vest, sud-est a țării, vorbim de o vreme deosebit de caldă și dacă astăzi vom conta pe valori de temperaturi maxime de până la 22...23 de grade Celsius, mâine vorbim deja de temperaturi de 25 de grade Celsius.

Aceste valori vor rămâne de interes pentru ziua de sâmbătă pentru partea de sud și sud-est a țării, pentru că în jumătatea nordică deja valorile de temperatură vor fi în scădere. Maximele nu vor depăși 14...15 grade Celsius. Va fi mai rece decât ar fi normal pentru a doua decadă a lunii aprilie.

Vorbim de înnorări mai ales în partea de vest, centru, nord și nord-est a țării, iar în ziua de duminică într-adevăr valorile de temperaturi vor scădea în majoritatea regiunilor. Vorbim și de precipitații pe arii extinse. Temperaturile se vor situa în general între 2 și 12 grade Celsius iar minimele între -3 și până la 5 grade, inclusiv în Capitală.

În următoarele zile vorbim de temperaturi, astăzi de pildă, cu valori de 21...22 de grade, mâine contăm pe 23...24 de grade, de asemenea sâmbătă 22...23 de grade, iar duminică doar 7...8 grade Celsius.

Săptămâna viitoare va debuta prin valori de temperaturi ce vor caracteriza o vreme rece mai ales în regiunile extracarpatice, pentru că începutul săptămânii și mai ales primele două zile din nou valorile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade. Începând de miercuri, joi, vineri, vom conta din nou pe temperaturi ce vor depăși 18...19 grade în partea de sud vest a țării.

Până la sfârșitul săptămânii rămânem în același ecart al valorilor de temperatură. Pentru ziua de Duminică, sărbătoarea Sfintelor Paști, vom avea de asemenea temperaturi cuprinse între 10 până la 18...19 grade”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.