Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea rea face prăpăd în trafic. S-au dat restricții de circulaţie din cauza ninsorilor abundente

ninsoare

Traficul rutier este oprit, marţi dimineaţă, pe DN 11, în judeţul Covasna, din cauza unui accident soldat cu rănirea unei persoane, dar şi pe DN 73A, între Răşnov şi Predeal, judeţul Braşov, unde un utilaj de deszăpezire a rămas blocat. Sunt restricţii de trafic pe DN 1, în judeţul Braşov, din cauza ninsorilor abundente. Totodată, au fost suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia din cauza vântului puternic, scrie news.ro.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, pe DN 11 Târgu Secuiesc-Oneşti, în afara localităţii Oituz, judeţul Covasna, s-a produs un accident rutier între două autovehicule, o persoană rănită a fost descarcerată şi primeşte îngrijiri medicale. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, estimându-se reluarea normală a circulaţiei în 45-60 de minute.

De asemenea, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, un utilaj de deszăpezire a rămas imobilizat pe carosabil, astfel că traficul rutier este oprit pe DN 73A, între localităţile Râşnov şi Predeal, judeţul Braşov.

Marţi dimineaţă, circulaţia rutieră se desfăşoară alternativ, pe un sens, pe tronsonul kilometric 144 - 155 al DN 1, în zona localităţii Timişu de Jos, judeţul Braşov, în urma precipitaţiilor abundente sub formă de ninsoare. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Totodată, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare şi se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt impuse restricţii de trafic, în zona montană a judeţelor Bacău, Bihor, Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Prahova şi Vrancea. Şi în aceste zone se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe celelalte artere rutiere din ţară se circulă preponderent pe un carosabil umed, fiind semnalate ploi şi nefiind impuse restricţii de trafic.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia.

Pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti se circulă pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitaţii sub formă de ploaie. Vizibilitatea în trafic este bună, valorile sunt normale, dar este semnalat vânt lateral puternic.

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, au transmis poliţiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.