Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea se răcește și va ploua în weekend: Care sunt zonele AFECTATE

ploaie vreme

Vremea se va răci considerabil în majoritatea regiunilor din țară. În cursul zilei, cerul va fi variabil în vest și nord-vest, dar cu înnorări persistente în rest. Local, în centrul și sud-estul țării va ploua slab.

Sâmbătă

În țară, noaptea se vor semnala precipitații mixte în regiunile nordice și ploi în est și centru. În restul teritoriul va ploua izolat. În zona montană, ploile, în general slabe, vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe timpul zilei pe crestele monane și local în regiunile sudice și sud-estice, precum și în cele din extremitatea de vest a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 7-8 grade în depresiuni și 17-18 grade în sudul Banatului și în vestul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -1 și 7 grade.

În Capitală vremea se va răci accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade. Cerul va fi noros și trecător, îndeosebi noaptea va ploua slab. Mai precis în prima parte a zilei vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Minima termică va fi de 5-6 grade.

Citește și: Pensii SPECIALE de mii de lei pentru sute de mii de români: Care sunt beneficiarii

Duminică

Vremea va continua să se răcească ușor, astfel încât regimul termic va fi caracterizat de valori mai scăzute decât cele normale pentru ultima decadă a lunii martie. Ziua, cerul va fi înnorat și în cea mai mare parte a țării vor fi ploi pe arii restrânse, pe arii restrânse moderate cantitativ. În nordul și centrul României precipitațiile for fi mixte, la multe vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului va ploua.

Noaptea, cantitatea de precipitații va scădea și se va restrânge către sud și est, în timp ce în regiunile intracarpatice, spre sfârșitul intervalului, local se va produce brumă.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, viteze mai mari urând a se înregistra pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.