Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea se schimbă radical: Șefa ANM anunță ploi în unele regiuni din România

Inquam Photos
vreme rea ploaie

De joi vor începe precipitațiile, transmite directorul ANM, Elena Mateescu. În paralel, în România sunt zone vizate inclusiv de ninsori sau viscol.

„Încheiem iarna 2023-2024 cu valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar”, a explicat șefa ANM, Elena Mateescu, la postul Antena 3 CNN.

„Consemnăm marţi după-amiază, 21 de grade la Chișineu-Criș şi Holod (Bihor), în partea de vest a țării, acolo unde la foarte multe stații temperaturile depășesc 18-19, chiar 20 de gradem cu cel mult 10-17 grade în partea de sud, de pildă la Râmnicu Vâlcea și la Pătârlagele. Avem 11-13 grade Celsius în Capitală, ceea ce înseamnă valori cu 10-15 grade peste normalul termic.

Și mâine vorbim de o vreme mai caldă, pentru că valorile de temperaturi se vor încadra între 9 până la 21 de grade. De asemenea, ultima zi a lunii februarie păstrează același ecart din punctul de vedere al maximelor, adică 9-21 de grade, minime pozitive în general cu 0 grade doar în depresiuni, 11 grade tot în partea de vest a țării.

Precipitațiile

În același timp însă, într-adevăr, de joi vor începe și precipitațiile, la început în partea de vest, sud-vest, sud a țării și vorbim aici în mod deosebit de Banat, Oltenia, local zona Munteniei și sudul Crișanei.

La altitudini mari, mai ales în Carpații Meridionali, vorbim și de precipitații mixte.

Luna martie va debut de asemenea cu o vreme mai caldă, deoarece temperaturile maxime sunt cuprinse între 10 până la 19 grade.

Totodată, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă, există posibilitatea să mai avem precipitații la nivel local, în special în aceleași zone, respectiv în vest, în centru-nord, dar chiar și în sud", a spus directorul general al ANM, Elena Mateescu, la postul citat.

Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, marți, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Meteorologii spun că luna martie va fi mai caldă decât în mod obișnuit (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.