Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea se schimbă radical în toată țara: se face mult mai frig decât ne-am aștepta

Ciclonul Mocha

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat că vremea se va schimba radical în toată țara. După un val de caniculă, în aproape toată țara va ploua, iar temperaturile vor fi în scădere.

”Vorbim în continuare, la nivelul țării noastre, de fenomene de instabilitate atmosferică până mâine dimineață la ora 3:00.

O atenționare meteorologică ce vizează partea de vest, nord-vest, nord a țării, acolo unde ne așteptăm în continuare la averse torențiale, cantități de apă pe segmente scurte de timp care pot depăși 20-25 l/mp, izolat peste 30-40 l/mp.

Vorbim și de intensificări ale vântului cu rafale de 55...70 de km/h, iar până mâine seară la ora 23:00, o informare meteorologică pentru că instabilitatea va fi de interes și pe parcursul zilei de mâine, în special în partea de vest, centru și nord a țării, după care și în zona de sud și sud-est, aceleași fenomene meteorologice de instabilitate specifice și cantități de apă de peste 15-25 l/mp.

Mâine dimineață vom actualiza această alertă meteorologică pentru că precizăm faptul că fenomenele vor continua, iar din punct de vedere termic, dacă astăzi am mai avut valori de temperaturi care au depășit 31...32 de grade, mâine valorile de temperaturi vor scădea semnificativ, cel mult 19...28 de grade Celsius, pentru că în intervalele cu precipitații cu siguranță regimul de temperaturi va fi unul, în cea mai mare parte a țării, chiar ușor sub normele datei din calendar.

Joi nu putem conta pe mari variații în ceea ce privește regimul termic, 20...29 de grade.”, a explicat directorul ANM, pentru Antena 3 CNN.

Din weekend revine canicula

Directorul ANM a explicat că, începutul lunii iulie, va aduce din nou temperaturi caniculare.

Într-adevăr, luna lui Cuptor, ziua de sâmbătă, va aduce din nou o vreme în încălzire pentru că maximele se vor apropia de pragul unei zile de caniculă, 34 de grade Celsius. Cu siguranță vom vorbi în continuare, la începutul lunii iulie, de disconfort termic în creștere, deoarece temperaturile ridicate asociate cu gradul mare de umezeală vor crea această stare de disconfort termic și de temperaturi resimțite cu mult mai mari”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.