Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremuri grele în agricultură: Rusia restricționează exportul unui ingredient esențial în îngrășămintele minerale

Fizichim
îngrăşăminte chimice

Rusia introduce cote pentru exportul de sulf - una dintre materiile prime pentru producția de îngrășăminte minerale - pentru perioada 10 august - 31 decembrie 2022, în cantitate de 1,1 milioane de tone, transmite agenția rusă Interfax.

Cotele nu se aplică sulfului eliberat în afara Uniunii Economice Eurasiatice înainte de 10 august, dacă există o comandă de expediere pe o navă sau este acceptată de Căile Ferate Ruse pentru transport. De asemenea, sulful exportat către Republicile Populare Donețk și Lugansk, Abhazia și Osetia de Sud nu intră sub incidența cotelor.

Ministerul Industriei și Comerțului, împreună cu Ministerul Energiei al Federației Ruse, au fost instruite să distribuie cotele de export între producătorii de sulf până la 9 august, eliberându-le licențele corespunzătoare.

În plus, rezoluția stabilește prețurile marginale pentru sulful furnizat producătorilor de îngrășăminte minerale la un nivel care să nu depășească prețurile medii din mai-iulie 2021 la nivel franco fabrică (similar cu prețurile pentru îngrășămintele minerale).

Potrivit Serviciului Federal Antimonopol al Federației Ruse, 80% din sulful industrial este utilizat pentru a produce acid sulfuric, iar aproape 80% din acidul sulfuric este utilizat pentru a produce îngrășăminte minerale.

Produsele din domeniul agricol din Rusia sunt exceptate de la sancțiunile occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.