Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Vucic este virulent față de acțiunile autorităților din Pristina - Le promite sârbilor din Kosovo să-i protejeze de `pogrom`

financialtribune.com
Aleksandar Vucic
"Sălbăticia şi comportamentul banditesc al autorităţilor de la Pristina nu are limite. Nu există lucru, normă juridică, pe care să nu o fi încălcat", a apreciat preşedintele sârb după o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională dedicată situaţiei din Kosovo.

Serbia "nu va permite pogromul sau expulzarea poporului sârb", a dat el asigurări.

Preşedintele sârb a afirmat că poliţia kosovară stabileşte în nordul Kosovo puncte de control "ilegale" şi a susţinut că reprezentanţii comunităţii internaţionale nu reacţionează la încălcările comise de autorităţile de la Pristina, "deşi recunosc că avem dreptate".

Vucic a mai declarat că a avut vineri seară o conversaţie "deloc uşoară" cu trimişii speciali ai cancelarului german Olaf Scholz şi ai preşedintelui francez Emmanuel Macron, pe tema situaţiei din Kosovo.

Ceea ce cer reprezentanţii occidentali de la Serbia, a spus Vucic, este ca, "deşi să nu se recunoască (independenţa) Kosovo în mod direct", să se recunoască ceva ce ei consideră a fi "realitatea".

Vucic a criticat totodată faptul că SUA vor trimite ajutor militar tuturor vecinilor Serbiei, dar nu şi Belgradului.

Kosovo şi-a declarat unilateral independenţa de Serbia în 2008, însă Belgradul nu recunoaşte această suveranitate, deşi Kosovo este recunoscut în prezent de mai bine de o sută de ţări, inclusiv de majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.