Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vulcanii din America Centrală perturbă cursele aeriene. Zeci de zboruri au fost ANULATE

Mexic. Vulcanul Colima, din vestul Mexicului, a înregistrat trei erupţii miercuri, generând un nor de cenuşă şi praf până la o înălţime de 2 km, ceea ce a dus la închiderea unui aeroport local, potrivit biroului naţional de protecţie civilă din această ţară, citat de Xinhua, conform agerpres.

Coordonatorul naţional al biroului de protecţie civilă Luis Felipe Puente a indicat prin intermediul unui mesaj pe Twitter că prima erupţie a avut loc miercuri la ora locală 1:28 a.m., în urma căreia s-a ridicat o coloană de circa 2 km înălţime de fum, vapori de apă, gaze şi cenuşă.

A doua erupţie a avut loc la ora locală 4:36 a.m. fiind observate urma de lavă în partea sudică a vulcanului. Vântul a împins cenuşa pe direcţia sud-vest, ceea ce a dus la închiderea aeroportului local Cuauhtemoc din oraşul Colima, trei zboruri fiind anulate iar responsabilii aeroportului declanşând operaţiunile de curăţare a pistelor. Aeroportul urma să fie redeschis la ora locală 10:00, însă o a treia erupţie a avut loc la 10:22.

Aceste erupţii sunt cele mai recente dintr-o serie care se desfăşoară de câteva zile. În statul Colima, autorităţile au instituit un perimetru de circa 5 km în jurul craterului şi de 12 km de la valea adâncă Montegrande, aflată în apropierea vulcanului, încheie Xinhua.

Citeşte şi: ACCIDENT la METROul din New York. Peste 100 de persoane au fost rănite - FOTO/VIDEO

Costa Rica. Erupţiile de cenuşă ale vulcanului Turrialba din Costa Rica au determinat autorităţile să anuleze miercuri zeci de zboruri comerciale, potrivit relatărilor mediei locale, citate de DPA.

Peste 30 de zboruri au fost anulate pe fondul îngrijorărilor privind norul de cenuşă generat de vulcanul de 3.340 metri, care se află localizat la 60 de km nord-est de capitala San Jose, conform cotidianului local La Nacion.

Turrialba a început să erupă marţi, trimiţând nori de praf şi cenuşă spre San Jose şi alte oraşe din centrul statului Costa Rica, şi acoperind aeroportul internaţional Juan Santamaria cu o peliculă fină de cenuşă.

Vulcanul este o atracţie turistică foarte populară în Costa Rica. După ce mai bine de un secol a fost inactiv, activitatea vulcanică a reînceput în urmă cu şase ani şi de atunci a avut erupţii periodice, încheie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.