Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vulcanul Fuego din Guatemala înregistrează 10-15 explozii pe oră, iar cenușa este aruncată până la 4.700 de metri înălţime

radioresita.ro
vulcan bali

Vulcanul Fuego din Guatemala, situat la 50 de kilometri distanţă de capitala ţării, a înregistrat luni între 10 şi 15 explozii pe oră şi expulzează o coloană de cenuşă la 4.700 de metri deasupra nivelului mării, relatează EFE, informează Agerpres.

Exploziile, între slabe şi moderate, generează fluxuri incandescente la 200 de metri înălţime şi "avalanşe moderate" deasupra craterului. Se înregistrează de asemenea "bubuituri slabe cu unde de şoc" moderate, similare zgomotului produs de o locomotivă de tren.

Din crater se scurge un flux de lavă de 600 de metri lungime care se îndreaptă spre localităţile Panimaché I, El Porvenir, Morelia, Santa Sofía, Sangre de Cristo, Finca Palo Verde şi San Pedro Yepocapa.

Volcan de Fuego (în traducere "Vulcanul de Foc"), cu o înălţime de 3.763 de metri, este situat între departamentele Escuintla, Chimaltenango şi Sacatepéquez şi este unul dintre cei mai activi din America Centrală.

La 3 iunie, colosul a avut una dintre cele mai mari erupţii din istoria sa, provocând moartea a cel puţin 190 de persoane. Majoritatea victimelor au fost din San Miguel Los Lotes, El Rodeo şi Escuintla şi au murit după ce casele lor s-au prăbuşit sub violenţa şuvoaielor de lavă şi noroi.

Coordinadora Nacional para la Reduccion de Desastres (CONRED) a informat că în total au fost afectate 1.702.136 de persoane, 3.271 fiind evacuate din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.