Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt de trei ori, ejectând nori fierbinţi la 1,6 kilometri altitudine

www.channelnewsasia.com
vulcan erupție Indonezia

Vulcanul Merapi din Indonezia, situat între provinciile Yogyakarta şi Java Centrală, a erupt luni de trei ori, expulzând nori fierbinţi la o altitudine de până la 1,6 kilometri, conform Centrului pentru Cercetare şi Dezvoltare în domeniul Tehnologiei Dezastrelor Geologice din această ţară, relatează Xinhua.

Primii nori fierbinţi au fost expulzaţi din vulcan la ora locală 2:44, timp de 90 de secunde, ajungând până la 1,6 kilometri altitudine. A doua erupţie a avut loc la ora locală 13:03, norii ejectaţi atingând un kilometru altitudine, timp de 78 de secunde. A treia erupţie s-a produs la ora locală 13:11, timp de 99 de secunde, norii fierbinţi ajungând la o înălţime de 1,3 kilometri.

Merapi, cu o altitudine de 2.968 metri deasupra nivelului mării, este cel mai activ vulcan din Indonezia, scrie Agerpres.ro.

În zona vulcanului a fost instituită stare de alertă de nivelul trei.

Centrul care monitorizează vulcanul a solicitat populaţiei să nu se apropie de zona cu risc de dezastru ca urmare a posibilelor ejecţii de materiale vulcanice, pe o rază mai mică de cinci kilometri faţă de vârf.

Totodată, autorităţile au solicitat populaţiei să evite râurile care curg dinspre vulcan, precum Kuning, Boyong, Bedog, Krasak, Bebeng şi Putih.

Indonezia este situată pe Inelul de Foc al Pacificului, o regiune recunoscută pentru activitatea seismică intensă, iar pe teritoriul său se află circa 128 de vulcani activi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.