Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vulcanul Telica, unul dintre cei mai activi din Nicaragua, a început să erupă

captura youtube
Etna vulcan

Vulcanul Telica, unul dintre cei mai activi din Nicaragua, a intrat miercuri în erupţie: mai multe explozii au aruncat în aer cenuşă până la 60 de metri înălţime, fără a provoca însă pagube localităţilor din apropiere, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Miercuri, 10 explozii de gaz şi emisii de cenuşă au fost înregistrate la vulcanul Telica", care are o înălţime de 1.061 de metri, a informat Sistemul Naţional pentru Prevenirea Dezastrelor din Nicaragua (Sinapred) pe site-ul guvernului.

"Cenuşă a fost expulzată la o înălţime cuprinsă între 30 şi 60 de metri şi a căzut din nou în crater, pe măsură ce norul de fum se deplasează spre nord", a spus Sinapred.

Vulcanul Telica este situat la circa 20 de kilometri nord de oraşul Leon (nord-vestul Nicaragua) şi face parte din Cordillera Los Maribios (Pacific) şi, potrivit specialiştilor, este activ din 1527.

În timpul uneia dintre erupţiile sale, în 1948, gazele cu miros de sulf au provocat "tulburări digestive şi sângerări nazale mai multor locuitori ai satului Telica", potrivit rapoartelor Institutului de Studii Teritoriale din Nicaragua (Ineter)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.