Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vulpescu: 'Ideal ar fi să putem da tinerilor cunoştinţele necesare pentru a se putea angaja'

ionut vulpescu

Democratizarea accesului la cultură ar trebui să constituie una dintre direcţiile principale ale politicilor destinate tinerilor, a scris marţi, pe Facebook, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

"Caracterul muncii se schimbă. Ideal ar fi să putem da tinerilor cunoştinţele necesare pentru a se putea angaja, după ce urmează un program de calificare, având solide cunoştinţe de bază. Să le dăm tinerilor uneltele cu care să poată construi o carieră. Creativitatea este una dintre caracteristicile de bază ale individului, în relaţia cu piaţa muncii. Iar creativitate fără cultură, în sensul cel mai larg, nu se poate imagina. De aceea una dintre direcţiile principale ale politicilor destinate tinerilor ar trebui să fie - şi ministerul pe care îl conduc s-a angajat în această direcţie - democratizarea accesului la cultură. Am început prin semnarea unui protocol de colaborare între Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Ministerul Tineretului şi Sportului, în vederea dezvoltării de activităţi vocaţionale şi cultural-artistice în cadrul taberelor tematice şi naţionale organizate anual de către MTS. Vor urma şi alte măsuri în perioada următoare, al căror obiectiv este facilitarea accesului tinerilor la cultură", a scris Vulpescu.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Traian Băsescu, declarații de presă

În opinia sa, "principala problemă cu care se confruntă tinerii este cea a şomajului, care este, în rândul lor, mult mai grav decât în rândul altor categorii de vârstă". "Avem tendinţa să arătăm cu degetul sistemul de educaţie pentru asta: şcoala este ruptă de realităţile economice, nu produce ceea ce cere piaţa muncii. Mi se pare că este un mod de a simplifica lucrurile care nu ne va duce la soluţiile adecvate", spune Ionuţ Vulpescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Culturii a participat marţi, cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului, împreună cu alţi membri ai Guvernului la o discuţie cu reprezentanţii tinerilor despre politicile de tineret actuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.