Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wagner, mesaj de ultimă oră pentru combatanți: 'Fie așteptați, fie căutați alte opțiuni pentru câștiguri!'

VKontacte
wagner rebeliune

Wagner, mesaj de ultimă oră pentru combatanți: 'Fie așteptați, fie căutați alte opțiuni pentru câștiguri!'

Un purtător de cuvânt al Wagner a recomandat luptătorilor să-și găsească un alt loc de muncă, deoarece grupul nu mai poate participa la războiul din Ucraina și se confruntă cu o concurență serioasă din partea Ministerului Apărării și a Gărzii Naționale din Africa și Orientul Mijlociu, relatează publicația "Povești importante" din Rusia, cu referire la un mesaj audio răspândit pe canalele de telegram Wagner,  informează Meduza. Autenticitatea înregistrării a fost confirmată de către reprezentanții Wagner, arată sursa citată.

Persoana care a înregistrat mesajul numește situația „extrem de dificilă", menționând că "pe frontul din Ucraina nu ne lasă să intrăm."

"Câteva zeci de mii de luptători instruiți sunt gata să lucreze și sunt gata să-și apere patria, dar din cauza unor circumstanțe bine cunoscute, nu ni se permite încă. Acum suntem forțați să căutăm opțiuni de muncă în Africa și Orientul Mijlociu. Situația de acolo nu este, de asemenea, ușoară. Avem o concurență acerbă în fața Ministerului Apărării și a Gărzii Naționale, care planifică și încearcă să intre acolo cu activități similare pe care le-am desfășurat noi", se arată în mesajul audio.

„Fie așteptați, fie căutați alte opțiuni pentru câștiguri”

Potrivit reprezentantului Wagner, Evgheni Prigojin în timpul ultimei sale vizite în Africa „a rezolvat aceste probleme", iar acum „vor fi rezolvate în continuare de conducere". El a menționat că Wagner va "încerca" să ofere luptătorilor săi locuri de muncă, dar "când și în ce volume este încă necunoscut".

„Prin urmare, fie așteptați, fie căutați alte opțiuni pentru câștiguri. Urmăriți situația internațională. Dacă echipa noastră va fi admisă la NWO (n.r.: operațiunea militară specială din Ucraina, cum este numit războiul din Ucraina de către Rusia), atunci vom relua activitățile active de recrutare, va fi de lucru ", spune reprezentantul Wagner pe înregistrare.

Ultimele clipe din viața lui Prigojin

Wall Street Journal a scris că Evgheni Prigojin și-a petrecut ultimele zile din viață călătorind în Africa. La 18 august, șeful PMC Wagner a avut o întâlnire cu președintele Republicii Centrafricane, Faustin-Archange Touadéra, încercând să-l convingă să continue cooperarea - potrivit ziarului, însă președintele rus Vladimir Putin l-a sfătuit pe Touadéra să se distanțeze de Prigozhin.

Cu puțin timp înainte de moartea lui Prigojin, ministrul adjunct al apărării Yunus-Bek Yevkurov a venit în Libia - acest lucru a fost perceput în țară ca un semnal că acum parteneriatul se va desfășura la nivelul celor două armate.

Apel la calm pe unele canale Telegram

Mesajul invocat de sursa citată trebuie privit în contextul în care pe unele canale de Telgram, folsite de Wagner, circulă și un mesaj de avertisment:

„Dragi prieteni. Vă atragem încă o dată atenția asupra faptului că în presă și pe bloguri au apărut un număr foarte mare de falsuri, care nu au nimic de-a face cu realitatea. Vă rugăm să nu diseminați date neverificate”, se arată în mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.