Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wall Street a crescut puternic vineri, după declararea stării de urgenţă de către preşedintele Trump, dar pe ansamblul săptămânii au scăzut

CNBC
The Wall Street

Acţiunile de pe Wall Street au crescut puternic vineri, după declararea stării de urgenţă de către preşedintele Donald Trump pentru a putea combate rapid răspândirea coronaviruslui, dar principalii indici au scăzut semnificativ pe ansamblul săptămânii, relatează Reuters.

Pe parcursul unei şedinţe volatile, principalii trei indici au urcat la început cu peste 6%, ulterior creşterea a încetinit la doar 0,55% în cazul S&P 500, înainte de a creşte spre sfârşitul tranzacţiilor, în urma anunţului preşedintelui Trump referitor la declarea stării de urgenţă. Guvernul va acorda ajutoare federale de circa 50 de miliarde de dolari pentru combaterea impactului epidemiei.

”La început, când a început să vorbească despre cele 50 de miliarde de dolari, piaţa s-a întrebat unde vor merge banii. Dar când a început să aducă în faţă diverşi lideri, iar aceştia au început să vorbească despre ce vor face, la asta reacţionează piaţa”, a spus Peter Jankovskis, co-director pentru investiţii la firma OakBrook Investments din Lisle, Illinois.

Indicii sunt însă cu circa 20% sub nivelurile record atinse la jumătatea lunii februarie şi fiecare a scăzut cu cel puţin 8% pe ansamblul săptămânii.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat vineri cu 9,36%, S&P 500 cu 9,29%, iar Nasdaq Composite cu 9,35%.

Componenta pentru energie a S&P 500 a crescut cu 8,84%.

Indicele pentru companii aeriene S&P 1500 a avansat cu 11,58%.

Titlurile operatorilor hotelieri Marriott International, Hilton Worldwide Holdings şi Hyatt Hotels Corp au crescut cu cel puţin 1%.

Acţiunile Boeing au crescut cu 9,92%, dar au înregistrat cea mai mare scădere săptămănală din istoria companiei, pe fondul temerilor provocate de erodarea capitalului.

Titlurile Apple au avansat cu 11,98%, în urma anunţului privind redeschiderea tuturor celor 42 de magazine sub brand propriu din China.

Volumul tranzacţiilor de pe piaţa americană a fost de 17,1 miliarde de acţiuni, comparativ cu media ultimelor 20 de zile de tranzacţii, de 13,02 miliarde de acţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.