Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wall Street a încheiat prima săptămână din 2022 cu pierderi

france24.com
wall street sua

Wall Street a încheiat prima săptămână din noul an cu pierderi, investitorii fiind îngrijorați de iminenta majorare a ratelor de dobândă din SUA și de știrile legate de Omicron, relatează Reuters.

Nasdaq a înregistrat cea mai mare scădere săptămânală din februarie 2021 și a condus scăderile zilei în rândul principalilor indici. Acțiunile au scăzut vineri după ce raportul privind locurile de muncă din decembrie din SUA a ratat așteptările, dar a fost considerat în continuare suficient de puternic pentru a menține în vigoare traiectoria de înăsprire a politicilor Rezervei Federale, conform Mediafax.

Miercuri, minutele publicate de la ședința de politică monetară a Fed din 14-15 decembrie au arătat că oficialii băncii centrale americane au considerat piața muncii ca fiind "foarte strânsă" și au semnalat că Fed ar putea fi nevoită să majoreze ratele mai devreme decât se aștepta.

Sectoarele de consum și de tehnologie au condus vineri scăderea S&P 500. Marile companii de tehnologie au beneficiat de ratele scăzute ale dobânzilor.

Pe de altă parte, sectorul financiar și indicele bancar din S&P 500 și-au extins câștigurile recente și au atins maxime record la închidere. Indicele bancar a crescut cu 9,4% în cursul săptămânii, înregistrând cea mai mare creștere procentuală săptămânală din noiembrie 2020.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 4,81 puncte, sau 0,01%, la 36.231,66, S&P 500 a pierdut 19,02 puncte, sau 0,41%, la 4.677,03, iar Nasdaq Composite a coborât cu 144,96 puncte, sau 0,96%, la 14.935,90.

Pe parcursul săptămânii, Dow Jones a scăzut cu 0,3%, S&P 500 a scăzut cu 1,9%, iar Nasdaq a scăzut cu 4,5%.

Volumul tranzacțiilor pe bursele americane a fost de 10,21 miliarde de acțiuni, față de media de aproximativ 10,4 miliarde de acțiuni pentru întreaga sesiune în ultimele 20 de zile de tranzacționare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.