Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wall Street predictie: Romania, 1,5% sanse in Franta!

Romania bucurie

Multe se pot schimba in 10 ani. La Cupa Mondiala din 2006, gazduita de Germania, rezultatele meciurilor au fost intuite de caracatita Paul. Euro 2016 incepe azi, iar oamenii de stiinta s-au folosit de calcule matematice complexe si formule financiare utilizate pe Wall Street pentru a prezice invingatoarea de la turneul final din Franta.

grafic Wall Street predictie: Romania, 1,5% sanse in Franta!Se da o adevarata lupta intre gigantii IT (si nu numai) pe subiectul C.E. de fotbal. Fiecare colos din domeniu (Microsoft, Yahoo, Google sau Blue Yonder) incearca sa demonstreze ca are cea mai buna tehnologie din domeniu, una capabila sa calculeze ce echipa va iesi victorioasa pe 10 iulie.

Michael Feindt, fost cercetator la CERN (Organizatia Europeana de Cercetare Nucleara), foloseste un program avansat de inteligenta artificiala cu ajutorul caruia analizeaza sansele fiecarei formatii prezente la turneul din Franta. Pe baza unui unui algoritm pe care l-a inventat pe cand lucra la CERN, Michael Feindt sustine ca poate ghici deznodamantul unui meci.

In algoritmul lui sunt introduse toate rezultatele meciurilor internationale disputate in istoria lor de echipele participante la Euro 2016. Calculul realizat i-a oferit matematicianului 94 de miliarde de posibilitati, insa, folosind metoda Monte Carlo (o simulare cu mare probabilitate, de multe ori folosita de finantistii de pe Wall Street), Michael Feindt a ajuns la concluzia ca Franta va castiga trofeul, printr-o victorie in fata Spaniei in finala de la Paris.

Romania? Sanse de 1,5% sa castige „europeanul”. Conform calculelor lui Michael Feindt, echipa nationala a Romaniei este a 12-a favorita a turneului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.