Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wall Street şi-a revenit luni, după declaraţii ale preşedintelui Biden care a exclus adoptarea unor restricţii din cauza variantei omicron a noului coronavirus

france24.com
wall street sua

Indicii bursieri de pe Wall Street şi-a revenit luni, după declinul accentuat consemnat vineri, în urma declaraţiilor preşedintelui Biden care a exclus adoptarea unor restricţii din cauza variantei omicron a noului coronavirus, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,16%, S&P 500 cu 1,6%, iar Nasdaq Composite cu 1,9%.

”Dacă oamenii sunt vaccinaţi şi poartă mască, nu este nevoie de restricţii”, a declarat Biden luni, într-o conferinţă de presă.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării...

Acţiunile îşi revind după declinul consemnat vineri, în care indicele Dow a consemnat cea mai slabă evoluţie zilnică după octombrie 2020. Indicele Dow a scăzut vineri cu 2,5%, S&P 500 cu 2,3%, iar Nasdaq Composite cu 2,2%. Toţi cei trei indicii au scăzut pe ansamblul săptămânii trecute.

”Încă sunt mai multe întrebări decât răspunsuri legate de varianta omicron, dar după ce s-a întâmplat vineri, revenirea de astăzi este un semn binevenit”, a declarat Ryan Detrick, de la firma LPL Financial.

Câştigătoarele zilei de vineri sunt marile companii din sectorul tehnologiei. Acţiunile testa au urcat cu peste 4%, Microsoft cu 2,4%, iar Amazon şi Apple cu câte 2%/ Acţiunile Twitter au avut o evoluţie fluctuantă în urma anunţului directroului general Jack Dorsey privind retragerea sa de la conducerea companiei de media socială.

Titlurile companiilor din sectorul tehnologiei au fluctuat între scădere şi creştere. Acţiunile Uniterd Airlines au urcat cu peste 1%, Toyal Caribbean cu 3,9%, iar TJX Companiei cu peste 2%.

Acţiunile Merck au coborât însă cu peste 5%, după ce Citi le-a retrogradat de la recomandarea de cumpără la neutru, afirmând într-o notă adresată clienţilor că problemele companiei legate de dezvoltarea medicamentului său pentru HIV afectează potenţialul pe termen lung al Merck.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a revenit luni peste nivelul de 1,5%, după ce refugierea de vineri a investitorilor în active considerate sigure, cum ar fi obligaţiunile, au dus la scăderea dobânzilor. Preţurile evoluează în sens invers randamentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.