Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Walmart reimpune măştile sanitare pentru angajații americani, în timp ce Disney solicită certificat de vaccinare anti-COVID-19

Instra.es
walmart

Doi mari angajatori americani au adoptat vineri noi măsuri în faţa variantei Delta: Walmart a cerut tuturor colaboratorilor să poarte din nou măşti sanitare în zonele în care coronavirusul înregistrează rate de incidenţă mari, în timp ce Disney a decis ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie pentru toţi angajaţii săi, informează AFP.

Aceste decizii au fost luate la câteva zile după noile recomandări formulate de principala agenţie federală de sănătate publică din Statele Unite - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) -, care a recomandat din nou purtarea măştii sanitare în spaţiile închise din zonele în care circulaţia virusului este importantă, inclusiv de către persoanele vaccinate, potrivit agerpres.ro.

Pentru clienţi, Walmart, lider pe piaţa distribuţiei din Statele Unite, prevede prezentarea unor afişe la intrările în unităţile sale, pentru a îi încuraja "cu fermitate" pe aceştia să poarte măşti sanitare, însă fără să îi oblige.

Purtarea măştii sanitare va fi impusă angajaţilor care lucrează în supermarketuri, depozite şi birouri, indiferent dacă au fost sau nu au fost vaccinaţi, a precizat compania Walmart într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Compania americană, care de mai multe ori a dat tonul în ceea ce priveşte măsurile de urmat încă de la debutul pandemiei, va preciza în fiecare săptămână zonele vizate, în funcţie de noile date transmise de CDC în privinţa ratei de transmitere a noului coronavirus.

Vara trecută, când masca sanitară a devenit în Statele Unite un simbol de apartenenţă politică folosit de taberele pro şi anti-Trump, grupul Walmart a adoptat o poziţie publică şi a decis ca purtarea ei să devină obligatorie în magazinele sale, asumându-şi astfel riscul de a nu fi pe placul unei părţi a clientelei sale.

"Cel mai bun instrument"

În mai, după anunţul despre relaxarea recomandărilor formulate în privinţa măştilor sanitare de către CDC, grupul Walmart a decis că protecţia facială nu mai este obligatorie în magazinele sale, dar că purtarea măştilor rămâne în vigoare atunci când legislaţia locală o cere.

Răspândirea variantei Delta, care contribuie la creşterea numărului de cazuri de COVID-19 la nivel mondial, a schimbat însă datele problemei în ultimele zile.

Grupul Disney a reimpus la rândul său masca sanitară, în această săptămână, pentru vizitatorii din spaţiile închise ale parcurilor sale de distracţii.

Vineri, acest gigant din industria de divertisment, a dat un termen de 60 de ani tuturor angajaţilor săi care nu fac parte din sindicate să se vaccineze cu schemă completă împotriva maladiei COVID-19 şi a început totodată negocieri cu angajaţii care sunt înscrişi în sindicate.

"Vaccinurile sunt cel mai bun instrument de care dispunem pentru a contribui la controlarea acestei pandemii mondiale şi pentru a ne proteja angajaţii", a anunţat grupul Disney într-un comunicat.

Google şi Facebook au anunţat miercuri că vor cere tuturor angajaţilor care vor reveni în birourile acestor companii să se vaccineze împotriva COVID-19.

Uber le-a urmat exemplul joi, când a făcut un anunţ similar, potrivit presei americane.

Walmart va cere totodată angajaţilor care lucrează la sediul său general şi celor care lucrează în birouri regionale şi călătoresc cu regularitate să se vaccineze anti-COVID-19 până pe 4 octombrie, potrivit unui e-mail intern al companiei, consultat de jurnaliştii de la AFP.

Pentru a-i încuraja pe angajaţii care lucrează în magazinele sale, grupul Walmart a dublat prima oferită pentru vaccinare, care va ajunge la 150 de dolari.

Compania Twitter a decis la rândul ei să îşi redeschidă birourile din New York şi San Francisco şi să îşi suspende toate proiectele ce vizau redeschiderea altor birouri.

Nici funcţionarii nu au fost uitaţi: preşedintele Joe Biden a adoptat o serie de măsuri joi pentru a stimula vaccinarea în Statele Unite, printre care se află obligativitatea pentru milioane de angajaţi federali să se vaccineze sau să poarte măşti sanitare în continuu şi să se supună cu regularitate unor teste COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.