Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Warhaus se alătură line up-ului ediţiei din 2023 a festivalului Rocanotherworld de la Iaşi

tabako.ro
Festivalul Sepsi Tabako

Warhaus, Luna Amară, Basska, Zimbru, Afgo, Lemon şi Rana completează line up-ul celei de-a 8-a ediţii a festivalului Rocanotherworld care va avea loc în Iaşi, în perioada 22 - 25 iunie, în zona Aroneanu, la brizo, potrivit news.ro.

Primii artişti anunţaţi pe scena festivalului au fost: Madrugada, Moonlight Breakfast, Orkid, We Singing Colors, Mihai Popoviciu.

Anunţul celui de-al doilea val de artişti a adus şi noi abonamente disponibile spre achiziţie, respectiv cele Early Bird pentru elevi şi studenţi, abonamentele generale Late Bird şi cele gratuite pentru copiii sub 12 ani. Acestea pot fi achiziţionate online.

Rocanotherworld 2023 este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni şi idei, organizat la Iaşi de Asociaţia Industrii Creative şi Showberry, ce a luat naştere în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieţii prin (re)conectarea la valori, o efervescenţă culturală şi o conturare a felului de-a fi - curios, diferit şi pentru ceilalţi.

Valul 2 de artişti din lineup-ul Rocanotherworld

A trecut o jumătate de deceniu de când Warhaus, creaţia lui Maarten Devoldere („Balthazar”), ne-a cucerit brusc inimile muzicale cu dubla victorie triumfătoare a albumelor „We Fucked a Flame into Being” (2016) şi „Warhaus” (2017). Cântecele noului album „Ha Ha Heartbreak” au fost lansate în doar trei săptămâni în oraşul Palermo.

Luna Amară cântă de peste 16 ani sincer şi fără ocolişuri. Cu un prim disc („Asfalt”, 2004) care a dobândit, în timp, un statut-cult, formaţia şi-a rafinat limbajul artistic de la album la album ajungând, în 2011, la „Pietre în alb” – probabil cea mai completă şi mai matură experienţă Luna Amară de până acum, cu teme lirice complexe punctate de o interpretare în forţă şi de o producţie modernă. Cu un portofoliu live impresionant şi o abordare proprie a muzicii rock, cu influenţe inclusiv din spectrul metalic şi progresiv, Luna Amară continuă să fie relevanţi prin arta lor cu mesaj, implicarea socială, profunzimea versurilor şi pasiunea cu care se urcă pe scenă de fiecare dată.

Zimbru sunt cei mai buni prieteni, care cântă într-un amestec sălbatic de sintetizatoare răcoritoare, riff-uri de chitară unghiulare şi percuţie plină de viaţă, toate completate de poveşti de dans, animale de companie pierdute, dragoste queer şi nostalgie pentru deceniile trecute neexperimentate. Trupa provine din Cluj-Napoca, România şi este cel mai uşor descrisă ca fiind art-rock.

Actor, producător, DJ şi pasionat de muzică electronică deopotrivă, Lemon provine din Bucureşti, România. Când nu concertează, îşi petrece timpul în studio creând propria sa muzică, de la downtempo, electronic, spiritual, world, până la afro house şi vibraţii melodice. După ce a petrecut mulţi ani cântând în unele dintre cele mai importante cluburi de noapte din România şi unul dintre cele mai bune rezidenţe de pe litoral, făcând DJ la evenimente speciale şi promovând propriile spectacole, Lemon a avut mult timp să-şi dezvolte sound-ul.

Rana este o trupă de rock alternativ melancolic din Piteşti ce a văzut lumina lumii în toamna anului 2016. Sunetul trupei se poate încadra de la alternative rock până la indie-emo rock, iar versurile sunt majoritar de dragoste, abordând uneori şi teme sociale. Trupa a lansat single-uri precum Cer chinezesc sau Departe, iar în august 2022 a apărut EP-ul de debut Verde electric care s-a bucurat de o lansare la Crama Marcea, în localitatea de baştină a trupei. În prezent trupa lucrează la cel de al doilea material discografic care o să iasă în toamna anului 2023, iar primul single intitulat Turist a văzut lumina zilei pe 23 martie 2023.

Cea mai recentă ediţie a festivalului Rocanotherworld, a şaptea, a avut loc în zona de agrement Aroneanu din Iaşi în perioada 23 - 26 iunie 2022. Manifestarea s-a bucurat de peste 15.000 de participanţi în public, iar concertele difuzate online au avut peste 70.000 de vizualizări. Patru scene cu 16 trupe invitate, 15 DJ şi 10 artişti de improvizaţie au alcătuit programul muzical al festivalului.

Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja în vânzare în număr limitat şi la un preţ promoţional, iar acestea sunt disponibile spre achiziţionare online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.