Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Warren Buffett: Berkshire Hathaway şi-a vândut participaţiile deţinute la cei mai mari patru operatori aerieni americani

Warren Buffett

Berkshire Hathaway şi-a vândut participaţiile deţinute la cei mai mari patru operatori aerieni din Statele Unite, a anunţat miliardarul Warren Buffett la adunarea anuală a companiei, afirmând că ”lumea s-a schimbat” pentru industria aviatică, transmite Reuters preluat de news.ro

La sfârşitul anului 2019, grupul avea în portofoliu deţineri importante la companiile aeriene, respectiv o participaţie de 11% la Delta Air Lines, 10% la American Airlines, 10% la Southwest Airlines şi 9% la United Airlines, potrivit raportului anual al companiei.

Berkshire Hathaway era unul dintre cei mai importanţi deţinători individuali de acţiuni la cele patru companii aeriene, iar în 2016 anunţase că a început să investească în operatorii aviatici, după ce ani de zile a evitat să facă acest lucru.

Acţiunile companiilor aeriene au fost afectat grav de prăbuşirea cererii pentru călătorii aeriene în Statele Unite, din cauza pandemiei de coronavirus.

Operatorii aerieni americani anulează sute de mii de zboruri, parcând mii de avioane, cererea din SUA scăzând cu circa 95%, nefiind clar când vor reveni pasagerii.

”Am luat această decizile în privinţa companiilor aeriene. Ne-am retras banii, chiar dacă am înregistrat o pierdere substanţială. Nu vom finanţa o companie despre care considerăm că va consuma bani în viitor”, a explicat miliardarul.

Buffett a spus că Berkshire a investit 7-8 miliarde de dolari în  cele patru companii aeriene, inclusiv în American Airlines Group.

”Nu am obţinut nici pe departe 7-8 miliarde de dolari, iar asta a fost greşeala mea. Eu sunt cel care am luat decizia”, a spus acesta.

Southwest, American şi United au refuzat să comenteze.

Delta a anunţat într-un comunicat că ştie despre vânzare şi că ”are un respect deosebit pentru Buffett şi echipa Berkshire.

Compania a adăugat că ”îşi păstrează încrederea că punctele forte care stau la bza afacerilor Delta – oamenii, brandul, reţeaua soliditatea operaţională – vor rezista, iar Delta va reuşi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.